FEJLESZTÉS

2021.09.28. 17:00

Már társasjátékokat is lehet kölcsönözni a szolnoki könyvtárban

Az nem újdonság az utóbbi időben, hogy az egyre frissebb szemléletű Verseghy Ferenc Könyvtár az elmúlt korok irodalmi-kulturális értékeinek kínálata mellett jelenünk és kortársalkotók kincseit, a ma világának extráit is menülapjára tűzi. A könyvtár legújabban a fiatalok érdeklődési körét is tágítani kívánja.

Köllő Judit

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: phaustov

A könyvtár ifjúsági részlegén immáron elérhető a társasjáték-kölcsönzés mint új szolgáltatás. Melynek célja, hogy a gyerekek, tizen- és huszonévesek is akár, megismerkedjenek a modern „társasozással­”, ezáltal a könyvtár ismételten nem csupán az olvasásnak ad otthont, hanem hatalmas közösségi játékpartiknak is.

– Sokan szeretnek hozzánk barátokkal bejönni, és játszani, így a fiatalok részéről jött az ötlet a társasjátékok kölcsönzésére – mondta Szabó Péter, az ifjúsági részleg könyvtárosa. – Az ilyen programoknak például Finnországban már hatalmas kultusza van a könyvtárakban, igyekeztünk hát e mintát követni. Az ifjúságiak nagyon sokat segítettek nekünk, hiszen vannak játékmester minősítésű fiataljaink, akik több száz játékot ismernek már, így velük közösen ötletelve egy szép gyűjteményt hoztunk össze – magyarázza a könyvtáros.

A játékokat két hétig vihetik haza azok a fiatalok, akik elmúltak már tizenhat évesek és könyvtártagok. A kollekcióban megtalálhatóak társas- és kártyajátékok is.

– Mindenkinek próbáltunk kedvezni, így vannak kisebbek számára is könnyen megtanulható társasjátékok is. Lassan egy hónapja működik ez a szolgáltatás, de már most nagy sikernek örvend – meséli Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!