SZOLNOK

2021.10.07. 16:00

Újra megnyitott az Abonyi úti fiókkönyvtár

Csütörtökönként várják az olvasni és kölcsönözni vágyókat.

Czakó Nóra

Forrás: Beküldött fotó

Újra várja az olvasókat a Verseghy Ferenc Könyvtár Abonyi úti Fiókkönyvtára, amely közel egy évig nem fogadott látogatókat. Czakóné Gacov Katalintól, a megyei könyvtár igazgatójától megtudtuk, hogy azért zárt be az intézmény, mert ott nem tudták megoldani a Verseghy Pakkos kölcsönzést a pandémia idején.

– Ebben az időszakban, ha a városrészben élők könyvhöz szerettek volna jutni, vállaltunk házhoz szállítást, de bármelyik másik fiókkönyvtárunkban is ki tudtuk szolgálni az olvasókat – mondta Czakóné Gacov Katalin.

– Emellett személyi változás is történt, ugyanis az előző könyvtáros nyugdíjba ment, így az ő utódlását is meg kellett oldani, ami nem volt egyszerű, de nem szerettük volna végleg bezárni ezt a fiókkönyvtárat. A látogatók hiányát kihasználva fel is újítottuk az intézményt, kifestettünk, kicseréltük a berendezést, a polcokat, frissítettük a könyvállományt, illetve a nyitva tartás is megváltozott – mondta az igazgató.

Ismét várják az olvasni és kölcsönözni vágyókat
Fotó: Beküldött fotó

A korábbi két rövid nap helyett a közösség igényeinek megfelelően most csütörtökön 9-től 12-ig és 15-től 18-ig tart nyitva. Így a környéken lakók óvoda, iskola és munka után is be tudnak térni hozzánk. Jelenleg kétezer könyv közül lehet választani az Abonyi úton, de könyvtárközi kölcsönzésre is van lehetőség, illetve számítógép- és internethasználatra, de digitális szolgáltatásokat is nyújtunk. A későbbiekben pedig itt is szeretnénk szakköröket indítani, és különféle foglalkozásokat, programokat tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!