Zene

2021.12.09. 16:00

Három koncertre várják a nagyérdeműt Szolnokon

A város három különböző helyszínén terveznek hangversenyeket.

Hartai Gergely

Három időpontban, három helyszínen várják a zenekedvelőket

Forrás: Hartai Gergely

„Újévköszöntő koncertek” címmel hamarosan különleges rendezvényeknek ad otthont a megyeszékhely. A Szolnoki Szimfonikus Zenekar csütörtökön a Szandaszőlősi Művelődési Házban sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ezúttal sem hagyja év eleji koncertélmény nélkül a nagyközönséget. Éppen ezért három időpontban, a város három különböző helyszínén terveznek hangversenyeket. A zenei programoknak január hetedikén 19 órakor a Szandaszőlősi Művelődési Ház, tizedikén ugyanebben az időpontban az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, tizenötödikén szintén ugyanekkor a Széchenyi István Gimnázium sportcsarnoka szolgál helyszínül.

A sajtóeseményen megtudtuk, hogy a zenei repertoárban Johann Schrammel, Kálmán Imre, Lehár Ferenc és Johann Strauss népszerű operettjei egyaránt helyet kapnak. Szalay Ferenc polgármester a koncertsorozat kapcsán elmondta, a helyi szellemi értékek, és a szimfonikusok támogatása különösen fontos a város számára.

– Kell, hogy jusson elég forrás a hagyományokra, és a város kulturális értékeire. Arra törekszünk, hogy a jövőben is segítsük a zenekart és a közösségi életet – tette hozzá a városvezető. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!