Galériával

2022.01.10. 19:55

A diplomácia világából kaphatnak ízelítőt a szolnoki múzeumba látogatók

A vándorkiállítás nyolc szekcióban mutatja be az állami, a diplomáciai, a katonai, az egyházi, a sport és a budapesti főpolgármesteri hivatal protokollját.

Hartai Gergely

Forrás: Mészáros János

Különleges protokoll és diplomáciatörténeti kiállítás nyílt hétfőn a Damjanich János Múzeumban. A fővárosban és Hatvanban nagy érdeklődést kapott vándorkiállítás nyolc szekcióban mutatja be az állami, a diplomáciai, a katonai, az egyházi, a sport és a budapesti főpolgármesteri hivatal protokollját. 

A szolnoki tárlat megyénk értéktárgyaival és a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázis páratlan tárgyritkaságaival egészült ki.

A nemzetközi szinten is precedens értékű gyűjteményt hétfőn délután dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter nyitotta meg, aki szavaiban az összeállítás jelentőségét méltatta. 

– A protokoll világában rendkívül fontos az egyén szokásainak megismerése. Ahogy haladunk előre az életben, újabb és újabb megpróbáltatások állnak előttünk. Ugyanez igaz a protokollra is. Mindig van mit tennünk annak érdekében, hogy jobb legyen. Kívánom, hogy a kiállítás minél több helyszínre jusson el az országban, hogy másutt is megismerjék ezeket a különleges tárgyakat – fogalmazott zárszavában a miniszter.

A tárlókban helyet kapott egyebek mellett Margaret Thatchernek, az Egyesült Királyság miniszterelnökének dedikált fényképe, és Losonczi Pál korábbi államfő és nejének kitüntetései. De a különlegességek sorában említhető Antall József miniszterelnök Helmuth Kohl német kancellártól kapott tolla is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!