A Fények vakondja

2022.02.05. 21:00

Irodalmi pályázatot hirdettek a Jászkunságban

Utazás testben és lélekben. Ezzel a mottóval hirdette meg idei, immáron hagyományosnak mondható irodalmi pályázatát a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete.

Kovács Berta

Illusztrációfotót / Shutterstock

A Fények vakondja elnevezésű pályázatra immár tizenegyedik alkalommal várják az ország minden szegletéből, vagy akár a határon túlról is, az alkotásokat. Az irodalmi verseny egyaránt szól látássérült és ép emberekhez. A téma érdekességét az adja, hogy a vakoknak kihívás önállóan közlekedni, a vizuális információk hiányában be kell tanulniuk az útvonalakat, hogy egyik pontból a másikba eljussanak. 

Az utazás élménye azonban minden embert megillet, hangsúlyozta Pesti Zoltánné elnök. A jeligével ellátott prózai műveket március 15-ig lehet beküldeni, több pályamű esetén mindegyikhez külön jelige kell. Az eredményt az egyesület költészet napjához kötődő rendezvényén hirdetik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!