Galériával

2022.03.03. 07:49

Megkezdte a működését az ifjúsági ház Tiszafüreden

Közel 90 millió forintból alakítottak ki egy ifjúsági és közösségi házat a belvárosban, a művészeti iskola és a Kossuth iskola szomszédságában.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

A napokban ünnepélyes keretek között adták át a megújult ingatlant, amely hosszú éveken át rendkívül rossz, lepusztult állapotban volt. Nemcsak kihasználatlanul állt, de drasztikusan rontotta a városképet.

Egy pályázat keretében sikerült 70 millió forintot nyerni, amihez további 18-at önerőből biztosított az önkormányzat. Kívül-belül teljesen megújult az ingatlan, energetikai korszerűsítés, nyílászárócsere, festés és burkolás, akadálymentesítés történt, statikai szempontból is megerősítették az épület szerkezetét.

Új bútorzatot, eszközöket, számítógépeket és játékokat vásároltak, valamint rendezték az ingatlan udvarát, ahol később egy közösségi teret szeretnének kialakítani. Mint elhangzott, a közösségi ház nyitva lesz nemcsak a város, hanem a térség fiataljai előtt is. Ezzel szeretnék biztosítani a fiatalok számára a szabadidő hasznos eltöltését, szükség esetén segítséget is tudnak nyújtani, legyen szó főzésről, mosásról vagy tanulásról.

Az átadóünnepségen F. Kovács Sándor miniszteri biztos, országgyűlési képviselő, Dr. Tóth Tibor, a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet főigazgatója, és Hubai Imre megyei elnök is gratulált a fejlesztéshez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!