Könyvhét

2022.06.10. 08:11

Az olvasást népszerűsítette a Könyves Csütörtök Jászberényben

A 93. Ünnepi Könyvhét alkalmából a jászberényi Városi Könyvtár immár tizenharmadik alkalommal rendezte meg a Könyves Csütörtököt.

Illés Anita

Megnyílt a hagyományos Könyves Csütörtök Jászberényben Fotó: Pesti József

Június 9-én már a kora délelőtti órákban sokan látogattak el a Főnix Fészek Műhelyházba, ahol a megnyitó után a könyvtárosok egész nap tartalmas, kreatív programokkal várták az érdeklődőket.

Nagy népszerűségnek örvendett egyebek mellett a könyvturkáló, a kézműveskedés, az élőszavas mesemondás, az állatkerti bemutató és a különböző korcsoportok számára szervezett fejtörő és irodalmi kalandtúra.

Lénárt András a rovásírással is megismertette az érdeklődőket Fotó: Pesti József

A könyv ünnepe a megbocsátás napja is volt, ugyanis a bibliotéka munkatársai a feledékeny olvasóktól késedelmi díj helyett egy csokit kértek a lejárt kölcsönzési határidejű kötetekért. Lénárth András a rovásírással ismertette meg a látogatókat.

A Központi Óvoda kis könyvtárosai lelkesen mutatták be az óvodában működő Hét Titok Csodálatos Könyvtárát. A rendezvényen hirdették ki a Lila fecske versillusztrációs és a Vers-Más-Kép kreatív versillusztrációs pályázat eredményeit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!