Magyar Tavak Fesztiválja

2022.07.31. 18:39

Három napon át a kultúra és a sport fellegváraként tündökölt a Tisza-tó

Kilencedik alkalommal volt a kultúra, a természet és a sport kedvelőinek találkozópontja a Tisza-tó. A Debreczeni Ildikó által megálmodott, éveken át Természet Operaháza – Tisza-tavi Fesztivál néven futó komolyzenei rendezvény Magyar Tavak Fesztiváljaként is töretlenül sikeres. A háromnapos, péntektől vasárnapig tartó program központja ismét Tiszafüred, azon belül is a Morotva Kerékpáros Pihenőpark volt.

Ujvári László

Forrás: Facebook.com/magyartavakfesztivalja

Pénteken este nyitotta meg a kapuit az ezúttal is telt házas To’pera gála, melynek különlegességét az adta, hogy az opera mellett a pop­zene is képviseltette magát.

– Nagy öröm, hogy ilyen magas színvonalú estét tudhatunk magunk mögött. Kilenc éve tervezem, hogy valamilyen módon ötvözzük az operát a popzenével. Ez komoly előkészületet és tervezést igényel, hiszen a művészeknek is tanulni kell a másik műfaj sajátosságait, és gyakorolni a közös munkát – felelte érdeklődésünkre Debreczeni Ildikó ötletgazda.

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar mellett színpadra lépett Miklósa Erika, Tóth Vera, Iván Szandra, Csiszár István, ifj. Balogh Ferenc, Pataki Bence és a kunhegyesi kötődésű Rab Gyula is.

Szombaton a fesztivál legismertebb és talán legrégebbi programeleme – az úgynevezett Tour D’Opera –, a koncertekkel tarkított tókerülő kerékpáros túra volt főszerepben. A főszervező elmondta: nagyon jól sikerült, és bár az eső is eleredt, érdemben nem befolyásolta a tervezett programot.

– Az aszályos időszak miatt döntöttünk úgy, hogy nem tartjuk meg az Urbán Verbunk szombat estére tervezett előadását, ami komoly mennyiségű vizet igényelt volna – magyarázta Debreczeni Ildikó.

A vasárnapi zárónapon három program közül választhattak a látogatók. Reggel a híresen sportos Miklósa Erikával futhattak az IV. OpeRUN élményfutás résztvevői, majd szintén a Morotva Kerékpáros Pihenőparkból indult a Boat D’Opera csónaktúra, amely során a túrázók megismerhették a Tisza-tó élővilágát, miközben több ponton is rövid koncertek fogadták őket. A pihenőpark félszigetén a Családi TO’Piknik és főzőverseny várta még a látogatókat, finom falatok és színpadi műsorok garantálták a jó hangulatot.

A Magyar Tavak Fesztiválja idén már három helyszínen örvendezteti meg a természet, a sport és a kultúra szerelmeseit. Június végén a Velencei-tónál, július végén a Tisza-tónál került sor a fesztiválra, míg augusztusban a Balaton következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!