Ajánló

2022.10.14. 08:00

Változatos programokon szórakozhatnak a napokban a Jászkunságban

Ezek a jászkunsági programok várnap ránk a napokban.

Szoljon.hu

20. alkalommal rendezik meg a 24 órás vetélkedőt

Forrás: MW archív

Martfűn péntek este hét órától várja újabb előadásra az érdeklődőket a helyi művelődési központ. A m-ART-fű Pódium Színház ezúttal a Stílgyak című komédiát tűzte műsorra. A közösségért dolgozók, vagyis az egészségügy, az oktatás, a szociális terület, a katasztrófa- és rendvédelem munkatársai kedvezményesen vásárolhatnak jegyet a produkcióra. 

Zagyvarékason szüreti bált rendeznek szombaton, este hat órától a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. A programok között vacsora, tombola és tánc szerepel. A talpalávalóról Rácz Róbert gondoskodik.

Két napos, nagyszabású eseményre készül a megyeszékhely. Szolnok önkormányzata a Szolnok Városi Diákok Tanácsa segítségével idén huszadjára rendezi meg a 24 órás vetélkedőt szombaton és vasárnap a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium tornacsarnokában. A gyülekező szombat reggel fél kilenckor lesz, a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola előtti buszfordulóban, eső esetén a csarnokban. A program során több száz résztvevő együttes játékára nyílik lehetőség, a show-elemekkel tűzdelt vetélkedő kiválóan alkalmas a közösségfejlesztésre, csapatépítésre is. A résztvevők különböző feladatokat oldanak meg, melyek az élet területének főbb szegmenseit ölelik fel, a sporttól, a logikai feladatokon, az előadásokon át a kvíz kérdésekig. A vetélkedőt vasárnap reggel, kilenc órakor zárják, ekkor kerül sor az eredményhirdetésre is.  

Ugyancsak Szolnokon vasárnapra hívja össze a Holt-Zagyvánál elkezdett partmenti takarításhoz az önkénteseket a Szolnoki Zölderdő csapata. A szemétszedőket reggel nyolc óra ötven perckor várják a Kaán Károly utca végi töltésnél.

Karcagon családi napot tartanak vasárnap, az esemény reggel kilenc órakor, traktoros ügyességi versennyel indul. Kihirdetik a Legszebb konyhakertek című verseny idei eredményétis. A programok között ételkóstolás, kutyás ügyességi vetélkedő, népi kézműves foglalkozások és játékok is szerepelnek, de megkeresik a nap legfinomabb süteményét is.

Nagykörűben ugyancsak vasárnap várják az ízek szerelmeseit a Körűi Piac és Sajtvásáron, reggel kilenc, és délután két óra között a helyi piacon. A vásáron a kézműves sajtok mellett különböző helyi termékeket is kínálnak az árusok. A nap attrakciója a kézműves sajtkészítés lesz, több helyszínen, több helyi és vendég sajtkészítő kínálja majd a finomságait, emellett étellel-itallal, kiállítással, zenével várják a látogatókat. A piactér szomszédságában ezen a napon "garázsvásár" is zajlik majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!