Kiállítás

2022.12.25. 13:38

Csillajegyek titkaiba vezetnek a jászárokszállási Nagy Tamásné varázslatos üvegfestményei

Az Árokszállási Téli Esték programsorozat keretében nyílt meg nemrég a hobbi üvegfestő Csillagjegyek című kiállítása a Petőfi Művelődési Házban.

Illés Anita

Sokan megcsodálták a hobbi üvegfestő képeit a művelődési házban

Fotó: Pesti József

A különleges asztrológiai utazáson a tizenkét csillagjegy misztikus világa jelent meg a képeken, melyek Vadász Orsolya Gabriella üvegfestőművész rajzai alapján és engedélyével készültek. Az üvegfestmények mellett helyet kaptak Párvy Patrícia asztrológus írásai is a csillagjegyek általános jellemzőiről. A tárlaton barangolva azt is megtudtuk, hogyan ragadta magával az alkotót ez a különleges festészeti technika.

Nagy Tamásné negyven évig az egészségügyben dolgozott. A munka mellett azonban nem sok ideje volt az alkotásra, pedig a kreatív dolgok mindig is érdekelték. Nyugdíjba vonulását követően azonban rengeteg szabadideje lett, s ekkor fedezte fel a kézműveskedés szépségeit. A helyi Ügyeskezű Angyalkák kézimunka klubban sajátította el a horgolás fortélyait, esernyőket, táskákat és szőnyegeket kreált. Közben folyamatosan kereste a kihívásokat, az újabb és újabb technikákat, így jutott el végül az üvegfestéshez.

Egy évvel ezelőtt ismerkedett meg Tóthné Guba Máriával, aki elindította őt az üvegfestészet útján. Az első kontúrozás és ecsetvonás után egy csodálatos világba érkezett, ahol önmagára talált. Nagy Tamásné, Marika első alkalommal ebben az évben, az Árokszállási Nyár programsorozat keretében mutatkozott be képeivel. A látogatóktól pozitív visszajelzéseket kapott és ezen felbuzdulva fogalmazódott meg benne a Csillagjegyek című önálló kiállítás gondolata.

Nagy Tamásné (balra) önálló kiállításán a csillagjegyek misztikus világa jelent meg
Fotós: Pesti József

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!