Nagykörű / Szajol

2022.12.26. 13:30

Sokan teljesítették a olvasásnépszerűsítő kihívást

R. Á.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Immár hetedik alkalommal rendezték meg a szajoli könyvtárban a „Szajol olvas” olvasásnépszerűsítő programot. Idén az előző évekhez képest többen teljesítették a kihívást, mint korábban, összesen 27-en, közöttük két gyerek is részt vett sikeresen, pedig a határidő ezúttal rövidebb volt. A felnőtt olvasóknak a tíz témakörből nyolcat, míg a gyerekeknek ötöt kellett elolvasniuk. Akik teljesítették a kihívást, a záró rendezvényen könyvjutalomban részesültek.

– Ebből is azt látszik, hogy olvasóinknak igényük van a szabadidő hasznos eltöltésére – közölték az intézmény munkatársai.

A program 2023-ban is folytatódik, amihez a könyvtárban igényelhetnek az olvasók majd pontgyűjtő füzetet. A választás jövőre is érdekes lesz, a vállalkozó kedvűek például elolvashatnak egy olyan könyvet is, melynek a borítója a kedvenc színükben pompázik.

Nagykörűben is megmozgatta az a hasonló témakörű program, mely ott kimondottan a fiataloknak szólt. A helyi művelődési ház munkatársai 4-8. osztályos diákokat vártak a kihívásra, akik tíz megadott témakörben válogathattak a könyvtárban. A sikeres teljesítéshez öt könyvet kellett elolvasniuk a nevezőknek.

 – Nagy öröm volt számunkra, hogy ilyen sokan jelentkeztek. A 21 gyermek között voltak olyanok is, akik csak időszakosan töltenek időt a településen – számolt be a programról Vágóné Horváth Mária, intézményvezető. A kihívás a közelmúltban lezárult, a jól szereplő gyerekek könyvjutalomban részesültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!