Tárlat

2023.01.14. 09:30

Varázslatos égi jelenségeket mutat be a Jász Fotó Klub kiállítása

Tíz fotós 46 alkotását csodálhatják meg az érdeklődők Jászapátin.

Illés Anita

A kiállítás március 17-ig megtekinthető a Vágó Pál Helytörténeti Gyűjteményben

Fotó: Illés Anita

Égi jelenségek ihlették a Jász Fotó Klub Nézz az ég felé! című kiállítását, mely pénteken délután nyílt meg Jászapátin, a Vágó Pál Helytörténeti Gyűjteményben. Tíz fotós negyvenhat varázslatos alkotása szerepel a képanyagban, amit tavaly ősszel a Jászberényi Városi Könyvtár felkérésére állítottak össze és mutattak be a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat keretén belül.  

– Ez egy tematikus képanyag, hiszen mindben van egy közös elem, ami jelen van, mégpedig az égbolt. Ha körbe néznek érzékelhető, hogy sokszor hasonló témafeldolgozás látható, de még sincsenek egyforma képek. A természet csodái, mint a felhők, a naplemente, a csillagok vagy a felhőkön áttörő fénysugarak minden alkalommal arra késztetnek minket, hogy kiszaladjunk a határba és megörökítsük az olykor igen gyorsan elillanó pillanatot. Ezek az örökkévalóságot jelentik számunkra – e gondolatok jegyében nyitotta meg a kiállítást Puyau Dániel, a Jász Fotó Klub vezetője. Az eseményen közreműködő Bíró-Sipos Karina csodálatos hangján felcsendült többek között Charlie Nézz az ég felé! című slágere.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!