Tiszapüspöki / Koltó

2023.03.17. 17:30

Elindultak Koltóra a Petőfi szavalóverseny résztvevői

Öt helyi általános iskolás diák indult el pénteken Tiszapüspöki erdélyi testvértelepülésére, Koltóra, hogy részt vegyen a 8. alkalommal meghirdetett Petőfi szavalóversenyen.

Molnár-Révész Erika

Pénteken indultak el a nagy kalandra

Forrás: Bander József Facebook-oldala

Az elődöntőket március 2-án és 3-án rendezték meg Tiszapüspöki közösségi házában, így pénteken már azok a diákok utazhattak az erdélyi Koltón megrendezett Petőfi szavalóversenyre, akik a legszebben szavalták el a legismertebb magyar költő egyik versét. 

Tiszapüspöki testvértelepülése a Máramaros megyei Koltó, az egyik legismertebb erdélyi Petőfi zarándokhely, ugyanis a költő feleségével, Szendrey Júliával egykor itt töltötte a mézesheteket. A szombaton 10 órától kezdődő Petőfi szavalóversenyen öt tiszapüspöki általános iskolás diák szaval majd egy Petőfi verset, illetve egy szabadon választott magyar verset vagy prózát.

Ezzel párhuzamosan Csendes Lajossal, Koltó polgármesterével is találkozunk, és megbeszélést tartunk a testvértelepülési kapcsolatok áttekintéséről, továbbá a civil szervezeteink további együttműködéséről is

 – tájékoztatott Bander József polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!