Gyász

2023.04.17. 13:16

Elhunyt a Szolnoki Szigligeti Színház egykori kiváló színművésze

Bárány Frigyes több mint harminc játék- és televíziós filmben szerepelt, leghíresebb alakítása az Aranyember című filmben Kacsuka Imre szerepe volt.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Életének kilencvenharmadik évében elhunyt Bárány Frigyes, a Szolnoki Szigligeti Színház hajdani színművésze. A Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész 1930. november 17-én született Budapesten. 

Eredetileg papnak készült, majd vállalati grafikusként dolgozott. Színi tanulmányait Makay Margitnál végezte. Pályája elején tagja volt az Állami Déryné Színháznak, a debreceni Csokonai Színháznak, a József Attila Színháznak, a Győri Kisfaludy Színháznak, majd pedig 1972-ben a Szolnoki Szigligeti Színházba szerződött, ahol 1974-ig játszott. 

Szolnokon maradandót alkotott többek között A kör négyszögesítése, Az éjféli lovas, valamint a Szerelmem, Elektra című darabokban. Több mint harminc játék- és televíziós filmben szerepelt, leghíresebb alakítása az Aranyember című filmben Kacsuka Imre szerepe volt. 

Bárány Frigyes 
Forrás: Szigligeti archívum

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!