Galériával

2023.04.05. 18:24

Néhány napig Jászdózsán látható a Kárpát-medence arcait bemutató vándorkiállítás

A plakátok a nemzeti összetartozást hirdetik, határok nélkül.

Illés Anita

Dr. Hetzmann Róbert (balra) mond beszédet a megnyitón

Fotó: Pesti József

Országjáró útján Jászdózsára érkezett kedden a Patrióták Minden magyar számít! című köztéri kiállítása, amely a nemzeti összetartozás jegyében a Kárpát-medence arcait mutatja be határok nélkül. 

– Nagy öröm számunkra, hogy a nagyobb városok mellett községünkbe is eljutott a nemzeti összetartozást szimbolizáló kiállítás – mondta a megnyitón Baranyi Sándor, Jászdózsa polgármestere.

Dr. Hetzmann Róbert, a Patrióták elnöke köszönetet mondott, hogy a kistelepülés befogadta a szabadtéri tárlatot. – A plakátok arra hívják fel a figyelmet, hogy nincs külhoni és belhoni magyarság, hanem mindannyian ugyanannak az egységes és oszthatatlan nemzetnek vagyunk a tagjai – hangsúlyozta. 

A Kárpát-medence arcait megjelenítő tablókiállításon 35 véletlenszerűen kiválasztott erdélyi, felvidéki, délvidéki, kárpátaljai, drávaközi és muravidéki fotóalany portréja együtt szerepel a magyarországiakéval. Ezzel is a magyar nemzet egységét fejezik ki. A Minden magyar számít! tárlat a nemzeti összetartozás jegyében a trianoni emlékévfordulóra készült. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a Patrióták és a Jogar Alapítvány együttműködésében járja az országot. Jászdózsán, a művelődési háznál április 10-én hétfő estig tekinthetik meg az érdeklődők a Kárpát-medence arcait.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!