Szoljon podcast

2023.05.10. 11:51

Csodálatos madárlesre invitál bennünket a Jászkunság természeti értékeire fókuszáló tárlat – galériával

Színes apró, vagy éppen tekintélyt parancsoló, nagyobb termetű madarakat is lencsevégre kaptak: a Szolnok Campuson megnyitott Madárlesen a Jászkunságban című tárlat a vármegye természeti értékeit vonultatja fel.

P. Pusztai Nóra

A gyerekek élvezték a különleges kiállítást

Fotó: Mészáros János

A madarak és fák napja alkalmából nyílt fotókiállítás szerdán a Debreceni Egyetem Szolnok Campusának emeletén. A Szegő Gábor Általános Iskola alsó tagozatos diákjai ámulattal figyelték a lesben álló, vagy éppen zsákmányára lecsapó madarakról készült fotókat.

– A világnap nekünk, magyaroknak köszönhető, 1902 óta ünnepeljük a madarak és fák napját. Ez az alkalom összességében a természeti értékekről és azok védelméről is szól – mondta a megnyitón dr. Szabó Attila Péter campusigazgató.

Minden felvétel Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében készült, hűen mutatják milyen természeti értékekkel rendelkezik a térség. A Madárlesen a Jászkunságban című tárlat összeállításakor harminc képet válogattak össze, az alkotások május 31-ig hétköznap reggel nyolc és délután négy óra között tekinthetőek meg.

– A Tiszaligetben a campust is pezsgő madárélet veszi körül – hangsúlyozta.

Az intézmény a Szolnoki Tankerületi Központtal és az NHSZ Nonprofit Kft.-vel közösen 2021-ben félszáz madárodút, denevér szálláshelyet helyezett ki, két méhlegelőt is gondoznak azóta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!