Galériával

2023.06.20. 18:53

Kétszáznál is többen küldték be alkotásukat a különleges szolnoki pályázatra

Kedd délután a Verseghy parkban hirdették ki a H2O: Használd okosan, helyesen elnevezésű projekt rajzpályázatának eredményeit, az eseményen kiállított munkákat is bemutatták.

Köllő Judit

Az eseményen színesebbnél színesebb alkotásokkal találkozhattunk

Fotó: Nagy Balázs

A Víz és Csatornaművek Koncessziós ZRT. Szolnok, valamint a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata által megvalósult projekt keretében A víz éltető erő címmel hirdettek rajzpályázatot, amelyre több mint 200 jelentkező adta be munkáját. Az eseményen színesebbnél színesebb alkotásokat láthattak a jelenlévők, amelyek a Tiszavirág Fesztivál részeként több napig megtekinthetőek lesznek.

Az eseményen Páncsics Edina zsűrielnök hangsúlyozta, most, hogy itt a vakáció és beköszöntött a kánikula mindannyiunk számára felértékelődik a víz éltető és nélkülözhetetlen ereje. Zsűrizés közben kiváló rajzokkal és festményekkel találkozott, amelyek egytől egyig megérdemelték volna az első helyezést. A megmérettetésen két korcsoportban (6-12-ig, valamint 12-18 éves korig) jelentkezhettek a fiatalok.

Az első korcsoportban harmadik helyen végzett Kohárszki Viktória, második lett Kásádi Dominik, míg a legjobbnak Dávid Csenge alkotását ítélte a zsűri.

A második korcsoportban Szilágyi Luca harmadik, Nagy Vanessa második lett, első helyen pedig Vaczkó Blanka végzett.

Különdíjban Nagy Jordán, Bild Arina, Molnár Attila, Jakab Krisztina, Földi Nikoletta és Áy Zorka részesült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!