Szoljon podcast

2023.06.05. 19:55

Könyvheti programoknak ad otthont Szolnok

Csütörtökön kezdődnek és szombatig tartanak Szolnok könyvheti programjai. A 94. Ünnepi Könyvhétről szóló hétfői sajtótájékoztatón elhangzott, számos tartalmas eseménnyel várják a Verseghy Ferenc Könyvtár falai közé az olvasás szerelmeseit.

Hartai Gergely

Czakóné Gacov Katalin, a Verseghy Ferenc Könyvtár igazgatója és Dr. Horvát László múzeumigazgató

Fotó: Mészáros János

Czakóné Gacov Katalin, a Verseghy Ferenc Könyvtár igazgatója az intézmény művészeti szalonjában elmondta: a könyvheti jegyzéken 632 mű szerepel, amelyekből ha csak egy-egy darabot vennének bolti áron, az mintegy 2,7 millió forintba kerülne.

– Sajnos bármennyire is szeretnénk, nem tudunk minden könyvet megvásárolni. Negyvenhat darab viszont így is elérhető az olvasók számára, és a könyvhétre a választék már körülbelül százötvenfélére bővül. A programon egyébként szolnoki szerzőknek is jelennek meg műveik, így például Benedek Szabolcs: A spalatói boszokrány és Szele György: Pastorale című munkája is bemutatkozik – jelentette be az intézményvezető.

Czakóné Gacov Katalin arról is szót ejtett, hogy a rendezvénysorozat „előestéjén”, azaz szerdán 17 órától a Széchenyi István Gimnázium drámatagozatos diákjai Lélekképek címmel jelenítik meg Szendrey Júlia, Petőfi Sándor hitvesének világát. A könyvhét hivatalos megnyitóját csütörtökön délután négy órakor tartják a Kossuth téren.

Mint megtudtuk, a kezdeményezéshez a Damjanich János Múzeum is csatlakozik. Dr. Horváth László múzeumigazgató közölte: ezen a hétvégén ingyenesen látogatható majd az intézmény.

– Pénteken délelőtt 9 órakor új kiadványait mutatja be a múzeum a Szolnoki Képtárban. Közülük is elsősorban Bagi Gábor Szolnok várának felépítése és eleste című munkáját ismerheti meg a nagyközönség – hívta fel a figyelmet dr. Horváth László. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!