Magyar Tavak Fesztiválja

2023.07.29. 15:21

Imádják a helyiek, guruló zongorájával rója Tiszafüred utcáit Mr. Piano – videóval

Mr. Piano, azaz Vágó János közel kilenc éve mindig felbukkan különleges, mozgó zongorájával a Magyar Tavak Fesztiválján, idén is tiszteletét tette Tiszafüreden. Ottjártunkkor éppen egy körforgalomban szórakoztatta a járókelőket.

Köllő Judit

Minden évben szívesen ellátogat Tiszafüredre, hiszen szívéhez igen közel álló település

Fotó: Nagy Balázs

– Körülbelül kilenc éve már minden esztendőben ellátogatok Tiszafüredre – mosolygott János, miután megállítottuk egy kis beszélgetésre. – Az én dolgom nem más, mint népszerűsíteni a Magyar Tavak Fesztiválját. Ilyenkor minden nap felpattanok négykerekű hangszeremre, és dallamos zongoraszólammal járok-kelek a városban, hogy egy kis mosolyt csaljak az emberek arcára. Mindenki ahhoz a településhez köt, ahol először meglát. Nem is olyan rég Debrecenben jártam, ahol egy miskolci hölgy megszólított: van egy kis pálinkája? Tudniillik mindig tartok magamnál egy kis szíverősítőt, hogy megkínálhassam vele az érdeklődőket...

Mint kiderült, a zongoratest egy 1884-ben készült hangszer, melyből összesen öt létezik a világon!

– Már tíz éve tulajdonosa vagyok a zongorának, melyen első látásra semmi arra utaló jel nincs, hogy mozognia kellene, pedig mégis azt teszi. Mindemellett egy olyan különleges billentyűs hangszer is a birtokomban van, mely péntek este debütált a fesztiválon, az ugyanis vízi túrákra képes.

Mr. Piano arról is beszámolt hírportálunknak, hogy minden évben szívesen érkezik Siófokról a keleti országrészbe, azon belül is Tiszafüredre, ugyanis közel került a szívéhez a Tisza-tavi település.

– Minden évben hatalmas szeretet és öröm fogad ebben a városban. Nehéz kifejeznem, milyen érzésekkel várom az megérkezést, ugyanis ez leírhatatlan – mesélte. – Hihetetlen emberekkel találkozom, és több éve elhozom ide a gyermekeimet is csónakázni a Tisza-tóra, erre az utánozhatatlan helyszínre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!