Régészeti érdekességek

2023.07.09. 13:19

Tajvani hangulat költözött a tiszaföldvári múzeumba az előadások idejére

Tajvannal kapcsolatos régészeti eladásokat hallgathattak meg a Tiszazugi Földrajzi Múzeum látogatói július 8-án, szombaton.

Szoljon.hu

Hsiao Ying Ting angol nyelvű előadását dr. Hoppál Krisztina Kinga fordította le a hallgatóságnak

Forrás: Tiszazugi Földrajzi Múzeum Facebook-oldala

A földvári intézmény Facebook-oldalán olvasható beszámoló szerint F. Kovács Péter, a szolnoki Damjanich János Múzeum régésze közel egy esztendőt töltött Tajvanon 2018-ban, előadásában természetesen tapasztalataival színesítette. Prezentációja első felében Tajvan földrajzi adottságait, történelmét, kultúráját és gazdasági felívelését részletezte, majd pedig személyes benyomásait ecsetelte.

A szolnoki után egy ázsiai szakember szólalt fel: Hsiao Ying Ting, a Tainan Center of Archaeological Research régésze a Tainan Center of Archaeological Research által folytatott ásatásokról számolt be, később pedig a Qing-dinasztia adminisztrációs központjának régészeti kutatását mutatta be a Tiszazugi Földrajzi Múzeum beszámolója szerint. Az előadást dr. Hoppál Krisztina Kinga, az ELTE Róma Világ és a Távol-Kelet Kutatócsoportjának vezetője fordította le magyarra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!