Galériával

2023.08.11. 19:02

A pillanatokat adja vissza képein dr. Kenyeresné Zagyva Ágnes a berekfürdői tárlaton

Az alkotó munkáiból kiállítás nyílt Berekfürdőn, Karcagon, Püspökladányban, Csongrádon, Sarkadon, Békéscsabán, Budapesten, Füzesgyarmaton, Jászárokszálláson, Gyulán és Franciaországban is.

Daróczi Erzsébet

Látványos alkotásokat tekinthetnek meg a Bod László Művelődési Házba látogatók

Fotó: Daróczi Erzsébet

Berekfürdőn, a Bod László Művelődési Házban Nagy Istvánné igazgató nyitotta meg pénteken dr. Kenyeresné Zagyva Ágnes művész, tanár, festő Színek, fények élmények című kiállítását, mely az elmúlt tíz évben már a harmadik bemutatkozása a községben. A megnyitóra eljöttek püspökladányi barátai, művésztársai, egykori tanítványai, kollégái is.  

– Püspökladányban született, a rajzolás, festés alapjait középiskolás korában a debreceni iskolába járó festőművészektől, valamint a szintén debreceni Medgyessy Ferenc Képzőművészeti Körben sajátította el. Élete során folyamatosan tanult, képezte magát, így ruhaipari üzemmérnöki, rajz és matematika tanári diplomát szerzett. Felsőszintű képzésen vett részt a Képzőművészeti Főiskolán Budapesten, alkotótáborokban, művészeti telepeken kísérletezett a színekkel, formákkal, témákkal. Becs, Tőserdő, Dunafalva, Kétegyháza, Bélmegyer, Kötegyán gyűjteményét gazdagítják munkái. Kiállítás nyílt munkáiból Berekfürdőn, Karcagon, Püspökladányban, Csongrádon, Sarkadon, Békéscsabán, Budapesten, Füzesgyarmaton, Jászárokszálláson, Gyulán és Franciaországban is – hangzott el a művészről, aki meghatottan köszönte meg a kedves szavakat, s az önkormányzatnak, hogy lehetőséget biztosított számára a bemutatkozásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!