Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus

2023.09.16. 21:30

A romantika ikertornyai „jártak” Szolnokon, felemelő zenei élményben volt része a közönségnek

Az est során Mendelssohn és Schumann műveiből álló válogatással kalauzolták el a zenei romantika világába a jelenlévőket.

Szathmáry István

A Bartók kórus a szandaszőlősi Szent Orbán Templomban énekelt Középen Kiss Boldizsár karnagy

Forrás: Beküldött fotó

A Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus a Musica Sacra I. hangversenysorozat keretében több templomi koncerten is fellép a vármegyeszékhelyen. A napokban A romantika ikertornyai című előadásukat a szandaszőlősi Szent Orbán templomban hallhatták az érdeklődők. 

Az est során, melynek házigazdája Lédeczi Dénes esperes-plébános atya volt, a Molnár Éva karnagy vezette, ötven éve a hazai előadóművészet élvonalában szereplő és hazánk egyetlen hivatásos női karaként ismert kórus Mendelssohn és Schumann műveiből álló válogatással kalauzolta el a zenei romantika világába a jelenlévőket. 

A Kiss Boldizsár által vezényelt programon meghívott vendégként Lozsányi Soma orgonaművész játszott a templom orgonáján, illetve egyes műveknél zongorán kísérte a kórus énekét. Szólót Balla Boglárka énekelt. Kiss Boldizsár karmester az egyes művek előadása előtt rövid előadásban ismertette a felhangzó alkotások történetét. Az est során Mendelssohn C moll prelúdium, C moll fúga című művei, illetve egy részlet az Éliás oratóriumból idézték meg a fiatalon, harmincnyolc évesen elhunyt zeneszerző emlékét, Robert Schumann pedig több dalával, motettájával, illetve a Johann Sebastian Bach tiszteletére és írt három fúgájával járult hozzá a program sokszínűségéhez. Azt est zárásaként Lédeczi Dénes atya köszönte meg a művészeknek a felemelő zenei élményt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!