Programajánló

2023.09.28. 14:30

Ilyen lesz a péntek: Kutatók Éjszakája és Bereczki Zoltán koncert

Péntek este a tudományoké lesz a főszerep a Kutatók Éjszakája programsorozaton

Rimóczi Ágnes

Bereczki Zoltán

Forrás: MW archív

Fotó: Keresztesi Balázs

SZOLNOK

Pénteken este hat órától rendezik meg a Kutatók Éjszakája 2023 elnevezésű rendezvényt a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán. Az este kilenc óráig tartó rendezvény látogatása ingyenes. Az országos programsorozat részeként megvalósuló eseményen izgalmas programokkal, különböző tudományterületekkel, de akár a legfrissebb kutatási eredményekkel is megismerkedhetnek az érdeklődők.

Délután fél öttől a Minerva bábcsoport előadására várják a kicsiket és nagyokat a Verseghy Ferenc Könyvtár gyermekkönyvtárában. A csoport a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című előadását mutatja be. A bemutatót másnap, szeptember 30-án is meg lehet tekinteni a Hild Viktor Könyvtár és Közösségi Térben délután négy órakor.

Teret adnak a szórakozásnak a Széchenyi lakótelepen. A Miénk itt a tér Hogy élj? Hogy élj! elnevezésű rendezvénysorozat keretében pénteken délután fél háromtól benépesül a „Piros iskola” előtti tér. Fellépnek a városrészben működő nevelési- oktatási intézmények növendékei, később Tompeti és Barátai szórakoztatják a jelenlévőket. Sztárvendég Bereczki Zoltán, akik fél hatkor ad koncertet.

TISZASÜLY

Az idősek világnapja alkalmából rendeznek ünnepi műsort, ahová várják a településen élő szépkorúkat. A vendégeket délután egy órától fogadják, kettőkor köszöntőt mond Nagy Richárd polgármester, majd Tarnai Kiss László operett-, nótaműsorral szórakoztatja az időseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!