Országos Könyvtári Napok

2023.09.30. 16:00

Ufók, író-olvasó találkozó, gyermekringató: Szolnokon is tartalmas programokkal készülnek

Szolnoki könyvtárak: előadások, könyvbemutatók, foglalkozások, gyerekeknek, felnőtteknek, időseknek, hölgyeknek és uraknak!

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Nagyon tartalmas programsorozatot állított össze a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtár az idén október 3-tól 8-ig meghirdetett Országos Könyvtári Napokra. Sőt, a szervezett eseményeket már 2-án, hétfőtől megkezdi: egész héten száz forintos kedvezményes beiratkozást tartanak minden tagintézményben, illetve helyenként a késedelmes díjakat is elengedik.

A kulturális-művelődési intézmény a honlapján (vfmk.hu) és az internetes közösségi oldalán keresztül minden könyvtári napos programjáról beszámol. Néhány eseményt azért megemlítünk. Október 3-án 17 órától Miskolci László ufókutató a földönkívüliek földi jelenlétéről tart előadást. Október 5-én 17 órától dr. Reisinger János irodalomtörténész Vörösmarty Mihály és Petőfi Sándor kapcsolatát elemzi „Fóti dal”-tól a „Nemzeti dal”-ig címmel. Október 5-én és 6-án a központi könyvtár Ifjúsági részlege nyílt napot tart középiskoláknak és középiskolásoknak.

Dr. Veresegyházi Béla tanár, történész, geográfus „Jász-Nagykun-Szolnok megye Tisza-szabályozás előtti földrajzi nevei az 1860 előtt készült hivatalos térképek névanyaga alapján” címmel könyvbemutató író-olvasó-beszélgetést tart október 6-án 16.30-tól.

Liget Regina gyermekringatója, „Vedd ölbe, ringasd, énekelj!” címmel október 7-én lesz 10 órától a gyermekkönyvtárban. A foglalkozás célja, hogy oldott szeretetteli légkörben a kisgyermekes szülőkkel megismertessük a zenei nevelés lehetőségeit, a szülők és a gyerekek átéljék a közös éneklés és játék élményét.

Mindezen programok mellett számos érdekes és izgalmas esemény várja a szolnoki könyvtárak látogatóit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!