Író-olvasó találkozó

2023.11.25. 18:00

A martfűi cipőgyár elhagyatott irodaháza ihlette Darvasi László egyik novelláját

Különleges módon színesítették a Múzeumok Őszi Fesztiváljának programsorozatát Martfűn. Nemrégiben író-olvasó találkozóra invitálták Darvasi Lászlót, akinek egyik novellája a Tisza Cipőgyár irodaházáról szól.

Pakainé Pusztai Nóra

Felolvasta a Tisza cipőgyár irodaháza által ihletett novellát az író-olvasó találkozón Darvasi László

Forrás: Martfű Média

Darvasi László író a martfűi általános iskola ötödikeseivel is találkozott a minap, és ifjúsági könyveiből, könyveiről mesélt. Ahogy a város honlapján írják, a lelkes közönség örömmel hallgatta bravúros szófordulatokkal megírt humoros, tanulságos történeteit. Néhány órával később a könyvtárban vendégeskedett az alkotó.

– Felnőtt olvasóinak pedagógusi, újságírói, költői, regény- és novellaírói énjéről, a különféle műfajok sajátosságáról mesélt – fogalmaztak.

Az év légiutas-kísérője című novelláskötet egyik eleme az Apokalipszis, 67595 címet viseli, az egykori martfűi cipőgyárról is szól.

– Érdekes volt megtudni, hogy a szerző hol hallott arról, hogy időnként látogatható egy-egy részleg. Az egyik szerkesztője járt már Martfűn, ahol a volt irodaházat tekintette meg muzeológus kíséretével. Az ebből az élményből született pár mondatos beszámoló és néhány fénykép indította el Darvasi Lászlót e novella megírására, melyet felolvasásában is megismerhettek az író-olvasó találkozó vendégei – részletezték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!