Keleti hangszerek

2023.11.19. 19:30

Elvarázsolta a közönséget a különleges hangzású koncert Miklóson

Különleges hangzású és hangulatú koncertet tartottak a napokban az Ipoly Arnold Közművelődési Központban. Az itthon ritkaságnak számító keleti hangszereket a törökszentmiklósi születésű Szabó Sándor gitáros, zeneszerző, hangmérnök, zenekutató szólaltatta meg, Major Balázs kíséretében.

Molnár-Révész Erika

Szabó Sándor zenész számos keleti hangszert megszólaltatott a koncerten Major Balázs segítségével

Forrás: Beküldött fotó

Esraj, guzheng, baglama, swarmandal tanpura, lant – ezeken a különleges keleti hangszereket is megszólaltatta Szabó Sándor törökszentmiklósi születésű zenész a minap az Ipolyi Arnold Közművelődési Központban tartott koncertjén.  

A Nemzetközi Akusztikus Gitárzenei Fesztivál szervezője eddigi pályafutása során megfordult a világ számos pontján. Európa szinte minden országában fellépett, de Ausztrália, Japán, Korea, India, Közép-Ázsia, Kanada, Venezuela és az USA sem maradt ki turnéiból.

Szabó Sándor gitáros zeneszerzőként tett szert nemzetközi elismertségre, de előadóművészi karrierje mellett, mint egy zenei régész évtizedek óta kutatja keleti őseink feltételezett klasszikus zenéjét. A törökszentmiklósi koncerten Major Balázs kísérte egzotikus ütőhangszereken.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!