Szemléletváltás

2023.11.28. 16:00

Hiánypótló előadásra várta a gimnazistákat az MCC az Aba-Novák Agórában

Hogyan láthatjuk a világot más szemmel? – erről tartott előadást kedd délelőtt dr. Csepregi Gábor, a Mathias Corvinus Collegium vendégoktatója, a kanadai Manitoba Egyetem, St. Paul's College vendégkutatója szolnoki középiskolásoknak az Aba-Novák Agórában.

Molnár-Révész Erika

Mintegy 80 szolnoki gimnazista hallgatta meg az előadást az Aba-Novák Agórában

Fotó: Mészáros János

Hogyan tudunk változtatni megszokott életvitelünkön, és másképp látni környezetünk élő és élettelen világát? – erre a kérdésre keresett választ az az előadás, melyet dr. Csepregi Gábor, a Mathias Corvinus Collegium vendégoktatója tartott angol nyelven a szolnoki gimnáziumok tanulóinak. Az eseményen a Varga Katalin Gimnázium, a Verseghy Ferenc Gimnázium, a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola képviseltette magát, összesen mintegy 80 diákkal.

Dr. Csepregi Gábor, a Mathias Corvinus Collegium vendégoktatója tartott előadást
Fotó: Mészáros János

Az előadó dr. Csepregi Gábor, a kanadai Manitoba Egyetem St. Paul's College-ának vendégkutatója, az Université de Saint-Boniface (Winnipeg) valamint a Dominican University College (Ottawa) korábbi vezetője. A Laval Egyetemen (Quebec City) szerzett teológiából mesterdiplomát és filozófiából doktori fokozatot. Tudományos pályafutása előtt a kanadai vízilabda-válogatott tagja, majd szövetségi kapitánya volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!