Komolyzene

2023.11.08. 17:51

Interaktív zeneórán vettek részt a jászberényi diákok

Zengjenek a harsonák a világ körül címmel folytatódott a Filharmónia Magyarország ifjúsági bérletsorozata Jászberényben.

Pesti József

A Four Bones harsonakvartett előadása nagy közönségsikert aratott

Fotó: Pesti József

Interaktív zeneórára invitálták ismét szerdán délelőtt a szervezők a város tanulóit. Az előadások elsődleges célja az, hogy az iskolásokkal koncerteken keresztül ismertessék meg a komolyzenét.

A Bercsényi úti Ifjúsági Házban megtartott rendezvényen ezúttal az idén tavasszal  20. születésnapját ünneplő Four Bones Harsonakvartett lépett színpadra. A négyes a hangszer igazi elkötelezettje, akik hazánkban és a világ számos országában adtak már koncertet. Repertoárjuk széles, mely a korai reneszánsztól egészen a 21. századi kortárs zenéig tejed.

A három egymást követő fellépésükön megpróbálták belevonni műsorukba a zene iránt érdeklődő általános és középiskolai diákokat, akik nagy izgalommal fogadták a fúvóshangszeren előadott, többek számára ismert fülbemászó dallamokat.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!