Tárlat

2023.11.17. 14:43

Madách Imre alkotásai ihlették az idei év utolsó kiállítását a szolnoki múzeumban

Pénteken délelőtt sajtótájékoztatót tartottak a Damjanich János Múzeum legújabb, időszaki kiállításáról, amelynek apropóját a Madách-emlékév adta.

Köllő Judit

A műveket a kiállítás kurátora, Képiró Ágnes, a Damjanich János Múzeum művészettörténésze mutatta be a sajtótájékoztatón

Fotó: Köllő Judit

A Madách-emlékév adja az apropóját a Damjanich János Múzeum idei utolsó, november 23-án nyíló időszaki kiállításnak. A képzőművészeti tárlat Madách Imre 200. születésének évfordulója alkalmából mutat be válogatást Kass János illusztrációiból, amelyek a szerző Az ember tragédiája és a Mózes című drámájához készültek 1966-ban.  

Mint ahogy a sajtóájékozatón is kiderült, a hazai grafikatörténet egyik legnagyobb alakjának rézkarc technikával készült eredeti nyomatai mellett bemutatásra kerülnek az illusztrált kötetek és a Dilemma című animációs film is. Ez utóbbi forgatókönyvéhez is Kass János neve fűződik, hiszen az illusztrátor Madách Tragédiája nyomán írta.

A kiállítást november 23-án délután négy órakor dr. Kaposvári Gyöngyi irodalomtörténész, múzeumigazgató-helyettes nyitja meg. A tárlat két hónapon keresztül, egészen 2024. január 21-ig megtekinthető a Folyosó Galériájában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!