Eseménynaptár

2023.11.10. 14:17

Őrületes Rammstein-buli a nagyoknak, libakavalkád a kicsiknek – jászkunsági programajánló szombatra

Márton-napi táncház, Belépés Nemcsak Tornacipőben és dalostalálkozó – a libás finomságok mellett a mozgás és a zene öröme csábítja a jászkunságiakat a hétvége első napján.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Karcagon délelőtt 10 órától nyílt napot tartanak a karcagi hulladékkezelő telepen. A Nagykunsági Környezetvédelmi Kft. dolgozói a program során bemutatják a modernizált telepet, és megismertetik a begyűjtött hulladék további útját.

Újszászon, szintén 10 órától hagyományos dalostalálkozót tart az Újszászi Százszorszép Népdalkör a városi művelődési házban. Az eseményen 9 népdalkör mutatja be produkcióját.

Szolnokon a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. szervezésében XXXIV. alkalommal rendezik meg a Belépés Nemcsak Tornacipőben szabadidős sportrendezvényt a Városi Sportcsarnokban. A játékos sportversenyre több, mint 200 diák nevezett 10 általános-, és 7 középiskolából, az első 3 helyezett érem és oklevél díjazásban részesül, valamint minden induló apró ajándékokkal lesz gazdagabb. 

A Kertvárosi Közösségi Tér és Fiókkönyvtár 15 órától várja az érdeklődőket Márton napi délutánra. A szervezők libazsíros kenyérrel fogadják a családokat akik meghallgathatják Szent Márton történetét, mécseseket készíthetnek az általuk bevitt befőttes üvegből, az ünnephez illő dalokat hallgathatnak és táncolhatnak is.

A Hild Viktor Könyvtárban 15 órától 18 óráig Márton-napi libaságok címmel tartanak programot, melyen libás játékokkal, kézműveskedéssel és libás ételekkel várják az érdeklődőket. 16.30-tól Márton-napi táncház kezdődik Csomor-Sarkadi Andrea vezetésével,  a talpalávalót a Bokréta Népzenei Kisegyüttes szolgálatja majd.

Túrkevén 16 órától a városházán a 30 éves Chorda kórus ad jubileumi koncertet 30 év-30 dal címmel.

Nagykörűben Márton-napi vigasságra várják az érdeklődőket a művelődési házba, ahol 18 órától indulnak a programok. Ezek egyebek mellett táncház, libás lámpás készítése, és különböző libás feladatok. Az érkezőket meleg teával, forralt borral és zsíros kenyérrel várják.

Törökszentmiklóson az Ipolyi Arnold Közművelődési Központban tartja a utolsó magyarországi koncertjét Rammstein tribute, azaz a Feuer Frei 21 órától. A kapunyitás 18.30-tól lesz, 20 órától a Lost Paradise áll színpadra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!