Birkapörkölt, sertésszűz

2023.12.23. 15:30

A konyha zsonglőrei - komoly sikereket értek el a kisújszállási szakács tanulók

Az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Kenderesi Mezőgazdasági Technikum, Szakiskola és Kollégium szakács tanulói az elmúlt hónapokban több megmérettetésen vettek részt sikerrel - tudtuk meg Kerepesi Pál szakoktatótól.

Daróczi Erzsébet

A Kisújszálláson versenyző csapat – Nagy Alexandra Gréta, Makai Nikolett, Barta Kevin, Baktai Viktória és Molnár Petra – ma főzeléket készített, amit Kerepesi Pál szakoktató kóstolt és véleményezett

Fotó: Daróczi Erzsébet

– A szolnoki vármegyeházi napokon különdíjat hoztunk el, a legszebb porta lett a miénk. Diákjaim egy értéktáros karcagi birkapörköltet főztek sikerrel. Szegeden, a centrum szervezett gulyásfőző fesztivált, ahol a csapatomnak a rutinszerzés volt a cél, illetve ismerkedés a centrum iskoláinak szakács tanulóival. Novembertől nagy elánnal készültünk a kisújszállási Országos Illéssy Gasztro Kupára. A felkészüléshez iskolánk vezetésétől minden támogatást megkaptunk, így három alkalommal főzhettük le a verseny ételeinket. A konyhán Sajtos Józsefné szakoktató kollégám is segítette a diákokat. A főételhez a nyersanyag kosárban sertésszűz, csirkemell, darált hús, illetve csirkemáj volt az alapanyag, mi vittünk még almát és füstölt szalonnát. Diákjaim a 64 versenyző között szépen helytálltak, amiért igazgatói és szaktanári dicséretet valamint egy ötöst is kaptak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!