Látogató központ

2023.12.17. 18:04

Az utolsó mozzanatokat végzik a tiszafüredi református látogató központban

A „Tematikus Utak Tiszafüreden” project egyik célja a Tiszafüred környékén található, elsősorban református építészeti és kulturális örökség bemutatása turisztikai útvonalak ajánlásával.

Köllő Judit

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Közel 300 millió forintból a Tiszafüredi Református Egyházközség új látogatóközpontot épített a településen. Az építményt az Euprópai Unió és a Magyar állam támogatásából valósult meg, amely napokon belül megnyitja kaputi a nagyérdemű előtt. A látogatóközpont létrejöttének a célja a vallási turizmus fellendítése, amely a vallási látnivalók mellett egyéb turisztikai célpontokat ajánl a látogatóknak. A közösségi színtéren belül büfét és étkező helyet alakítottak ki, ahol a turisták megpihenhetnek, élelmet és innivalót vásárolhatnak. A kertben pihenő részt hoztak létre, ahol kellemes környezetben kezdődhet, vagy éppen érhet véget a kirándulás. Az épület földszintjén foglalnak helyet a nyilvános mosdók, pelenkázó, valamint az akadálymentes mosdó, míg az emeleten a további kiszolgálóhelyiségek.

A „Tematikus utak Tiszafüreden” című projekttel egy, a megyén belüli turisztikai helyszíneket összekötő, vallásos tematikára épülő turisztikai élményutak kialakítását és fejlesztését kívánja megvalósítani. A számos természeti érték mellett csodálatos református kulturális látnivaló, épített örökség is található ebben a térségben is, melyekre ezek az ajánlott utak elvezetnek.

Innen juthatnak el többek között a tiszaderzsi Biblia múzeumba, a tiszaszentimrei téglamúzumba, illetve a faluházba, vagy a tiszaigari arborétumba, valamint távolabbi túraként Kunhegyesre is, ahol hazánk második legnagyobb református temploma áll.




 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!