Vetélkedő

2024.02.18. 16:00

A vármegye számos tájegységének diákjait foglalkoztatja a középkori szolnoki vár

A Jászságból, a Kunságból és a Tiszazugból is neveztek a „Szolnok Vár!” vetélkedőre.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Gettyimages.com

A február 15-i jelentkezési határidőig a vármegye harmincöt középfokú tanintézmény huszonhárom négyfős csapat nevezett a „Szolnok Vár!” elnevezésű, középiskolás vetélkedőre – tájékoztatott Kertész Róbert régész, történész, az esemény egyik szervezője a vármegye tanintézményeit érintő helytörténeti versengésről.

A szakember jelezte, nagy meglepetést okozott, hogy diákcsoportok nem csupán a vármegyeszékhelyről és közvetlen környezetéből, hanem tágabb térségünkből, a Jászságból, a Kunságból és még a Tiszazugból is neveztek.

A háromfordulós vetélkedő első fordulójában a bronzkor lesz a tematika, a második forduló kérdésköre pedig Szolnok török ostroma és az azt követő oszmán kor lesz. A döntőt április 17-én rendezik meg Szolnokon, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Az esemény fővédnöke Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke, a védnökök között szerepel Szalay Ferenc Szolnok polgármestere, akik az eseményt támogatók mellett értékes díjakat ajánlottak fel a vetélkedő győzteseinek, helyezettjeinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!