Nézőpont(ok)

2024.02.02. 16:48

Egy pár, két látásmód: Bali Anna és István fotóiból nyílt kiállítás a szolnoki könyvtárban – galériával

Nézőpont(ok) címmel nyílt fotókiállítás a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtárban. Bali István és Bali Anna fotósházaspár alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

Rimóczi Ágnes

Ritka pillanat, amikor Bali István és Bali Anna kezében nincsen fényképezőgép. Pénteken délután senki nem tette ezt szóvá nekik, hiszen akkor ők kerültek a fényképezőgépek kereszttüzébe a Verseghy Ferenc Könyvtárban, ott nyílt meg ugyanis közös kiállításuk. A Nézőpont(ok) című fotókiállításon a közismert szolnoki házaspár képeit tekintheti meg az érdeklődők.

– Ahhoz, hogy elkészüljön egy fénykép, kell egy fényképezőgép, annak fókuszában egy táj vagy egy tárgy, és persze megfelelő fény. De kell hozzá az ember is, aki meglátja a megérzi a legmegfelelőbb pillanatot a fotó elkészítéséhez. Ez a két ember, Anna és István csodálatos érzékkel látja meg ezeket a vissza nem térő mozzanatokat. S sokszor ugyanazt fotózzák, mégis más-más nézőpontból látják a pillanatokat, s ettől különlegesek ezek a képek – méltatta a fotós házaspárt köszöntőjében Gavaldik Zoltán, aranykoszorús fényképészmester.
A kiállított képek pedig alátámasztották szavait, azokat nézve, hosszasan el lehetett időzni egy-egy alkotás előtt, rácsodálkozni a pillanatokra, a fényekre, s az azok mögött rejtőző gondolatokra.

– Amikor az ember elkészít egy fotót, akkor az akkori lelkiállapota, érzése is ott van a képen. S ha ez átjön a fotót figyelőknek is, akkor a fotós mérhetetlenül boldog – szólt a megnyitó vendégeihez, s így ajánlva figyelmükbe a képeket Bali Anna. – Reméljük, mindenkihez elér az, amit szeretnénk közvetíteni a megismételhetetlen pillantok megörökítésével – reagált szavaira Bali István.
A képek tehát egyszeri pillanatokat mutatnak be, ám nagy valószínűséggel a Bali házaspár kiállítása nem lesz az. Nagyon sokan voltak kíváncsiak a képekre és az alkotóikra, megtelt a tárlatnak helyet adó művészeti szalon, így nagyon elképzelhető, hogy lesz még hasonló fotókiállítás.
– A mostani képek kiválasztásában segítségemet kérte a Bali házaspár. Természetesen elsősorban azokat a fotókat válogattuk ki, melyeket ők szerették volna. De elárulom önöknek, maradt még jó néhány kiállításra érdemes alkotásuk. Úgyhogy legközelebb is találkozhatunk – tette hozzá köszöntőjében még Gavaldik Zoltán.

A fotókiállítás február 24-ig tekinthető meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!