Kiállítás

2024.04.30. 09:00

A lélek mélységeit kelti életre vásznain a jászárokszállási kötődésű Görbe Alexandra

„Psyche” címmel nyílt meg a minap Görbe Alexandra, Barcsay-díjas festőművész kiállítása a Csányi Alapítvány Közösségi Házának Déryné 6 Galériájában. Az alkotó tárlata május 10-ig tekinthető meg.

Illés Anita

A jászárokszállási kötődésű Görbe Alexandra a középiskola elvégzése után, 2011-ben jelentkezett az Óbudai Szakképző Iskola festőművész szakára, ahol Baksai József és Horváth Dániel voltak a mesterei.

Görbe Alexandra, kiállítás
A Barcsay-díjas alkotó ezúttal Jászberényben mutatkozott be
Fotó: Pesti József 

2020-ban festőművész szakon végzett a Pécsi Tudományegyetemen Valkó László és Bullás József mesterek tanítványaként. Két évvel később megszerezte a festőművész-tanár diplomát is. Jelenleg Budapesten él, a XIX. kerületi Reménység Katolikus Általános Iskolában művésztanárként dolgozik. Eddigi pályája során több egyéni és csoportos kiállításon mutatkozott be közönségének, művésztelepeken is aktívan részt vesz. 

A megnyitón dr. Radoszáv Miklós, az alapítvány operatív igazgatója köszöntötte a jelenlévőket, majd Koncz Gábor festőművész mutatta be az olajjal festett, aprólékosan kidolgozott képeket, melyekben felfedezhetjük a lélek mélységeit és a természet jelenségeit. A tárlat május 10-ig tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!