Kiállítás

2024.04.21. 14:30

Mindennapjaink Passiójával ismerkedhetnek a rékasiak

Kari Erzsébet szokatlan festményeiből nyílt látványos kiállítás péntek este Zagyvarékason. A Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár épületében tartott költészet napi műsort kötötték össze a tárlatmegnyitóval.

Kovács Berta

A Mindennapjaink Passiója elnevezésű kiállításnak már a megnyitója sajátos módon kezdődött. A festmények ugyanis nem bekeretezett formában láthatók, hanem alul, felül rögzítettek, így az igazi vitorlákhoz hasonlóan fel lehet tekerni őket. A kifüggesztett képek közül a legnagyobbak feltekert állapotban várták a megnyitóra érkező látogatókat. A szolnoki festőnő elárulta, mivel az érkezők nem látják rögtön, hogy mit ábrázol a kép, ezzel is fokozni lehet a kíváncsiságot. Zenei kísérettel ő maga engedte le az alkotásokat.

Kari Erzsébet (középen)a különleges várndorkiállításának megnyitóján Rékason
Forrás: Beküldött fotó

A nézők harminc képből álló festménysorozaton keresztül ismerhették meg Jézus életét a fogantatástól kezdve, gyerekkorán át a feltámadásig, érintve családi kapcsolatait, keresztény tanait is. A képek alatt négysoros szösszenetek olvashatók. A megnyitón Polónyi László polgármester is olvasott fel verset, a vizuális látvány mindegy fokozásaként.

Kari Erzsébet kiemelte, a képeivel azt is szeretné megmutatni, mit jelent Jézus a mai kor emberének, így modern gondolatokat is közvetít a vallási történeten keresztül.

A tárlat egyébként egy vándorkiállítás, a művésznő rékasi ismerősén keresztül jutott el a híre településre. A témából adódóan a húsvét előtt negyven nap és a pünkösd közötti időszakban mutatja be különböző helyszíneken, ezúttal a zagyvarékasiaknak.

A tárlat anyagát május 3-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!