Értékek

2024.05.19. 11:30

Az öcsödi szakkörökön készült alkotásokat mutatják be

Három szakkör kiállításnak ad otthont az öcsödi Körös Tájház. A tárlatot a napokban nyitották meg, a tárgyakat később Lakitelekre utaztatják majd.

Pakainé Pusztai Nóra

A Nemzeti Művelődési Intézet által tavaly indított „A Szakkör” pályázat keretében a Pantó Antal Hagyományőrző Egyesület két foglalkozássorozatot indított. A hímzőkről és a mézeskalácskészítőkről is beszámoltunk korábban.

kiállításmegnyitó
A kiállítás megnyitóján a helyi népdalkör is fellépett Fotó Pantó Antal Hagyományőrző Egyesület
Forrás: Pantó Antal Hagyományőrző Egyesület

– A hímzőszakkör Zubor Erika, a mézeskalács szakkör Csonkiné Boldizsár Márta vezetésével dolgozott szeptembertől mostanáig. A jó hangulatú foglalkozásokon a résztvevők sokat tanultak, ügyes kezükkel remek munkákat teremtettek – fogalmaztak az egyesület közösségi oldalán közzétett bejegyzésben.

Mielőtt műveik „utazásra indulnak” az Nemzeti Művelődési Intézet Szolnokon és később Lakiteleken szervezendő bemutatójára, a Körös Tájházban állították ki azokat. A tárlathoz a gyertyakészítők is csatlakoztak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!