Történelmi játszóház

2024.06.10. 14:00

Izgalmas időutazás: a honfoglalás kora elevenedett meg a Jász Múzeumban – galériával

Közel négyszáz jászsági diák vett részt a XXV. Múltidéző Történelmi Játszóház interaktív bemutatóin pénteken a Jász Múzeumban. Az élményekkel teli izgalmas időutazás ezúttal a honfoglalás korát idézte meg.

Illés Anita

Gyerekzsivajtól, hagyományőrzők kürtjének hangjától volt hangos pénteken délelőtt a Jász Múzeum és a városháza udvara, ahol immár huszonötödik alkalommal rendezték meg a Múltidéző Történelmi Játszóházat. Az izgalmas időutazás a honfoglalás korába kalauzolta el a diákokat, akik Jászberényből, Jászjákóhalmáról és Pusztamonostorról érkeztek az interaktív programra. 

Izgalmas időutazás
A honfoglalás korát idézte az izgalmas időutazás pénteken a Jász Múzeumban
Fotó: Pesti József

Rengeteg élményt rejtett az izgalmas időutazás 

A gyerekek nagy érdeklődéssel fedezték fel, hogy milyen volt a mindennapi élet a honfoglalás korában. Többek között íjászat, fegyverbemutató, dramatikus és ügyességi játékok, kézműves mesterségek bemutatója gazdagította a Jász Múzeum és a Jászkerület Nonprofit Kft. által szervezett interaktív programot, mely a múzeumok világnapjához kapcsolódott. A Múltidéző Történelmi Játszóház mellett lehetőséget biztosítottak arra is, hogy a Jász Múzeum állandó kiállításait ingyenesen megtekintsék a diákok. A kalandos program megvalósításában közreműködött a Keleti Szövetség, a Magyar Tarsoly, a Windur hagyományőrző csoport, a Tarisznyás Műhely, a Jászsági Hagyományőrző Egylet, Weigel Harri fegyverkovács, Sisa Béla hagyományőrző, Csiki Lóránt és Csikiné Sári Adél, a Hamza Múzeum és a Csűrdöngölő Kulturális Egyesület. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!