RÖPLABDA

2018.02.22. 10:30

Még nincs vége, a bronzért játszhat a Berény a kupában

Igazolta a papírformát, kettős győzelemmel jutott – sorozatban harmadik alkalommal – a Magyar Kupa finálé­jába a Békéscsaba, amely ellenfele a Nyíregyháza lesz. Ugyanakkor a jászberényi hölgyeknek nincs miért szégyenkezniük, hiszen a párharcban jó néhány kellemetlen percet okoztak a címvédőnek, mintegy bizonyítva­, számolni kell velük. Ennek tükrében a Vasas elleni, március 18-ai bronzcsata ki-ki küzdelmet ígér.

Pabar Gyula

A jászberényi hölgyek megköszönték az őket elkísérő szurkolók biztatását

Fotó: Gémesi Balázs

A hazai pályán 3:1-re elveszített első mérkőzés után, mindenféle ­teher nélkül léphetett pályára a Jászberény a visszavágón. Pintér­ Andreáék a nyitójátszmában 10–9-ig tartották a ­lépést a ­viharsarkiakkal, akiknek pontosan ennyi időre volt szükségük ahhoz, hogy elérjék az üzemi hőfokot.

A rendkívül masszív sánccal szemben többnyire Miklai Zsanett és Genesis Miranda is tehetetlen volt, miközben a túloldalon Lucía Fresco futószalagon termelte a pontokat, így rövidesen szettlabdához jutott a BRSE. Habár a folytatásban a Zagyva-partiak fele ekkora ellenállást sem tudtak kifejteni, a találkozónak legalább annyi pozitívuma volt, hogy a cserék is játéklehetőséghez jutottak.

BÉKÉSCSABAI RSE–JÁSZBERÉNY VOLLEYBALL T. 3:0 (20, 10, 9)

Békéscsaba, 800 néző. V.: Tillmann, Halász E.

BÉKÉSCSABA: Ivanovic 12, Bodnár D. 1, Fresco 16, Mlinar 15, Dobi 5, Koseková 1. Csere: Molcsányi (liberó), Szedmák 2, Petrenkó, Glemboczki 1, Pekárik 1, Nagy E. 1. Vezetőedző: Alberto Salomoni.

JÁSZBERÉNY: Miklai 4, Ivonkina 4, Bleicher N., Miranda­ 8, Pintér A. 6, Adamenya. ­Csere: Lékó (liberó), Faragó F., Schmidt, Bertók, Turi. Vezetőedző: Deme Gábor.

A jászberényi hölgyek megköszönték az őket elkísérő szurkolók biztatását
Fotós: Gémesi Balázs

AZ EREDMÉNY ALAKULÁSA. I. szett: 8:5, 16:10, 21:14. II. játszma: 8:5, 16:7, 21:10. III. játszma: 8:5, 16:7, 21:8.

ALBERTO SALOMONI: – Sok hibával kezdtünk, de az első mérkőzéshez képest nagyságrendekkel jobban játszottunk. Gratulálok a Jászberénynek, hogy eljutott az elődöntőig!

DEME GÁBOR: – Elismerés ­illeti a Békéscsabát, amiért egymást követő harmadik évben is bejutott a kupadöntőbe.

A változatosság kedvéért, a jászberényi hölgyek az extraliga pénteki fordulójában a ­Békéscsabát fogadják. A találkozó este hat órakor kezdődik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!