FRISSÍTVE/KOSÁRLABDA

2018.02.13. 06:56

A berényi csapat méltó vetélytársa volt a Szolnoknak

Telt ház előtt, jó hangulatban játszották a megyei rangadót Jászberényben, ahol az éllovas Olaj halovány támadójátékkal verte a vetélytársát. Kár, hogy a végén egy értelmetlen közjáték megzavarta az addig sportszerű összecsapást.

Varga Csaba

A felek őszi meccsét magabiztosan, 27 ponttal nyerte a fehér mezes Szolnoki Olaj, most szorosabb eredményben bíznak a vendéglátó jászberényi kosarasok.

Fotó: Fodor Orsolya

Minden hely elkelt a lelátón és a hangulatra sem lehetett panasz vasárnap este a Belvárosi Játékcsarnokban. A vendégek szerdán jó játékkal verték dán kupaellenfelüket, míg a Berény az elmúlt öt hazai meccsét megnyerve, menekül a kieső zóna környékéről.

Mindenképpen azon voltak Cseh Györgyék, hogy megszorítsák a megyeszékhely csapatát.

Rossz mezőnydobásokkal kezdtek a felek, nagyrészt büntetőből születtek a pontok az elején. A JKSE első mezőnykosarát több mint hét perc játék után dobta Devante Wallace.

Az Olaj részéről is nehezen születtek a kosarak. Közülük Vojvoda Dávid és Tóth Ádám voltak, akik kevesebbet hibáztak, mint társaik. A második negyedben volt pörgés rendesen, Wallace mellett a JKSE 175 cm-es irányítója, Remon Nelson is elkapta a fonalat, és már 27–21-re is vezetett a Jászberény.

Sztrahinja Milosevics és Luksa Andric pontjaival azonban gyorsan egyenltett az Olaj. Ráadásul a vendégcenterekkel sokat hadakozó Ismet Sejfic már a 17. percben megkapta negyedik személyi hibáját, le is cserélte a bosnyák kosarast Nikola Lazics edző. A higgadtabb Olaj pedig a félidő végére fordított, (35–39).

A második félidőben Nelson találataival fordított a JKSE, hiába tombolt a hazai szurkolósereg, a Szolnok gyorsan visszavette az irányítást és a vezetést is. Vojvoda mellett az egyre acélosabban játszó Steven Browing betörésből és távolról is többször is pontosan célzott.

Ráadásul Kendrick Perry is összekapta magát, az irányító egy tucat pontot szórt a második félidőben. Úgy tűnt, a zárónegyed közepére eldőlt a megyei rangadó, hiszen az Olaj biztosan tartotta 9–10 pontos előnyét.

A hajrára azonban visszajött a meccsbe a Berény, és szorossá tette a végét. Az utolsó percben aztán Andric és Sejfic összevesztek egymással. Andric mellel meglökte a közel 125 kg-os Sejficet, aki minden színészi képességét latba vetve, hanyatt dobta magát.

A bírók előbb tanakodtak, majd videóztak. Végül mindkét játékos ellen sportszerűtlen hibát ítéltek. Mivel Sejficnek ez volt az ötödik hibája kipontozódott, és leülhetett a kispadra.

Andric rosszabbul járt, mivel neki már előzőleg volt egy technikai hibája, kiállították mehetett az öltözőbe. Persze, hogy forrongott mindkét szurkolótábor. Tíz másodperccel a vége előtt egyenlíthetett is volna a JKSE, ám Wallace triplája lecsorgott a gyűrűről, majd Vojvoda büntetője zárta le a megyei rangadót.

– Nagyot harcolt ellenünk a jászberényi csapat – mondta higgadtan Dragan Alekszics, az Olaj edzője.

– A védekezésünk rendben volt, ám támadásban úgy játszottunk, mintha nem is a pályán lettünk volna. Hétfőtől teljes erővel készülnünk kell a hétvégi Magyar Kupa nyolcas döntőjére.

Fotós: Gémesi Balázs

Honfitársa és kollégája, Nikola Lazics is feldúlt volt a hajrában történtek miatt: – Tudtuk, hogy kemény meccset fogunk játszani egy jó csapat ellen. És így is történt.

A második félidőben az Olaj kontrollálta a játékot, de azt gondolom, mi sem okoztunk csalódást a mérkőzésen. A védekezésünkkel nem volt probléma, támadásban viszont lehettünk volna hatékonyabbak is, akkor talán meglepetést is szerezhettünk volna.

JP AUTO-JÁSZBERÉNY –SZOLNOKI OLAJ KK 70–74 (16–15, 19–24, 15–19, 20–16)

Belvárosi Játékcsarnok, 1000 néző. Vezette: Kapitány, Praksch, Pozsonyi

JÁSZBERÉNY: NELSON 27/12, Rakics 6/3, WALLACE 20/15, Lucsics 11/3, Sejfic 6. Csere: Cseh, Kerpel-Fronius B., Bazsó.

Edző: Nikola Lazics

SZOLNOK: PERRY 15/9, VOJVODA 13/3, Polyák 5/3, Milosevics 4, Tóth Á. 8. Csere: Andric 9, BROWNING 12/6, Kovács P., Ford 8.

Edző: Dragan Alekszics

Az eredmény alakulása

4. perc: 5–2

8. p.: 8–12

14. p.: 25–21

18. p.: 33–35

24. p.: 38–41

28. p.: 43–51

34. p.: 55–67

38. p.: 64–72

Kipontozódott: Sejfic, Lucsics (mindkettő 40. p.)

Kiállítva: Andric (technikai + sportszerűtlen hiba, 40. p.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában