KOSÁRLABDA

2018.02.21. 12:22

Világbajnoki selejtezők előtt áll csapatunk

A mámoros Magyar Kupa-győzelem után vasárnap este Debrecenből Kecskemét felé vette az irányt az Olaj három játékosa, Kovács Péter, Tóth Ádám és Vojvoda Dávid.

Varga Csaba

Kovács Péterék (balra a második) készülnek a meccsekre

Forrás: MTI

Hétfő reggel óta ugyanis válogatottunk készül a közelgő világbajnoki selejtezőkre. Konkrétabban a harmadik fordulóban előbb pénteken a litvániai Klaipedában lép pályára a házigazda ellen, majd 26-án, hétfőn Szombathelyen fogadja a lengyel együttest.

– Győzelem a célunk, erre készülünk a Litvánia és Lengyelország ellen a vb-selejtezőn, pozitív jövőkép nélkül ugyanis nem lehet előrelépni, a sajnálkozás nem tesz jobbá – mondta az MTI-nek Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány kedden a válogatott edzésén, Kecskeméten.

A litvánokról azt mondta, papíron jobbak, tizenkettes keretük minden játékosa legalább olyan, vagy még magasabb szinten játszik, mint a magyarok többsége. Véleménye szerint ezen és a lengyelek elleni összecsapáson a csapategység a legfontosabb, ami a magyar kosárlabdára általában jellemző.

A válogatottat ezenkívül a „becsület, bátorság, büszkeség” hármasa jellemzi és erősíti. Az előzményekről annyit, hogy csapatunk két meccsen van túl a vb selejtezőkön. Tavaly novemberben 70–60-ra kikapott Lengyelországban, majd rá három napra Debrecenben 84–76-ra verte Koszovó nemzeti csapatát.

Kovács Péterék (balra a második) készülnek a meccsekre
Forrás: MTI

A mieink csoportjából az első három helyezett együttes jut tovább a következő körbe. Ott a horvát, olasz, holland, román válogatott négyes első három helyezettjével kerül össze. Ebből a hatos csoportból a legjobb három válogatott jut majd ki a jövő évi kínai világbajnokságra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!