TENISZ

2018.11.23. 13:15

Három hétig Kubában készülhet a szolnoki kötődésű Szintai Dávid

Minden a tavaly februári GPTCA- (Nemzetközi Profi Teniszedzők Szövetsége) edzőképzéssel kezdődött… A BOK Csarnokban megrendezett kurzusra Szintai Dávidot is meghívták, akinek a külföldi szakemberek különféle alkalmazott edzésmódszereit kellett a gyakorlatban bemutatnia.

Pabar Gyula

Alberto Castellani (balra) és Szintai Dávid

Fotó: Zádor Péter

Ekkor ismerkedett meg Alberto Castellanival, a GPTCA regnáló elnökével, aki korábban olyan profi játékosokkal dolgozott együtt, mint az 1992-es olimpiai bajnok Marc Rosset, Janko Tipszarevics, vagy Ivo Karlovic.

A 70 éves olasz mester azonnal meglátta Dávidban a tehetséget, és azóta folyamatosan figyelemmel követi pályafutását. Sőt, legutóbb egy háromhetes kubai edzőtáborba is meginvitálta.

– Rengeteget beszélünk telefonon, teljesen naprakész az eredményeimet illetően, és már egy ideje azon fáradozik, hogy kicsábítson Olaszországba versenyezni – magyarázta hírportálunknak a szolnoki kötődésű teniszező.

– Jó is lenne, csak sajnos az anyagiak ezt nem teszik lehetővé a számomra. Most azonban sikerült találnunk egy köztes megoldást, ami egy háromhetes (december 6–27. között) edzőtábort jelent Kubában. Itt korombeli – többnyire horvát és szerb – teniszezőkkel készülhetek együtt, az edzéseket pedig elismert szakemberek fogják vezényelni. Mindez alapesetben komoly összegekbe kerülne, de Alberto közbenjárásának hála, nekem csak a repülőjegyet és a szállást kell finanszíroznom.

Alberto Castellani (balra) és Szintai Dávid
Fotó: Zádor Péter

– Ezenfelül nagyon örülök annak, hogy végre jó minőségű kemény pályán edzhetek, idehaza kevés lehetőségem van ilyen borításon készülni, mivel nálunk még mindig a jó öreg salak viszi a prímet. Pedig a nemzetközi versenynaptárakban évről évre növekszik a kemény pályás tornák száma, így mi, magyarok eleve jelentős hátrányból indulunk más európai teniszezőkkel szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában