VÍZILABDA

2018.12.05. 10:57

A szerdai BL-meccs célja: elkapni a rekordert!

Az OB I tekintetében az UVSE elleni, szombati mérkőzéssel lezárta a naptári évet a Szolnoki Dózsa. A Bajnokok Ligájában viszont még csak most jön a java. Szerdán a példának okáért Berlinben.

Gutai István

A fehér sapkás szolnoki legénységre ismét nehéz meccs vár, ezúttal a német fővárosban.

Fotó: Mészáros János

Az adventi időszakban még egy plusz ünnepet is ülnek Berlinben. A 35 bajnoki címével alighanem megdönthetetlen rekordot tartó Spandaut 1904. december hatodikán alapították, ám a Szolnoki Dózsa feltett szándéka, hogy a németek keserédesen fújhassák el a 114 gyertyát az egyesületi tortán. Már ha lesz egyáltalán tortája a csapatnak.

− Nagyon szervezetten, egységesen játszanak. Jó játékosok: jó külföldiekkel, jó német játékosokkal, jó kis csapat − mondta még a keddi elutazás előtt Angyal Dániel, aki röviden össze is foglalta a csapat közös akaratát.

– Nyerni kell. Mindenképpen nyerni kell!

Bár az elhatározás is nagyon fontos, egyáltalán nem lesz könnyű dolga a csapatnak. Az előző szezonban egyetlen góllal a németek nyertek, most is valami hasonlóra készülnek. Már csak azért is, mert ebben a BL-kiírásban még nincs győzelmük, és mikor szeretnék megszerezni első sikerüket, ha nem a születésnapjuk előestéjén.

− Ez nem lesz egyszerű − állapította meg a görög bölcsek alaposságával Zalánki Gergő, a Dózsa jobbszélsője.

− Berlinben mindig nagyon nehéz ellenük játszani, tavaly is megégettük magunkat. Komplett csapat, úgyhogy készülünk rendesen. Úgy érzem, hogy jó a csapat, jó a hangulat, szerintem jó formában is leszünk szerdára, úgyhogy én bizakodó vagyok.

A Spandau és a Dózsa is bajnokit játszott szombaton. A berliniek hazai pályán kaptak ki 6–5-re a Hannovertől, míg a Szolnok kilenc góllal nyert az UVSE ellen.

− Biztos vagyok benne, hogy a Szolnoknak az egyik legfontosabb és legnehezebb meccse lesz ez − mondta Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok, az UVSE vezetőedzője.

− Ők sem nyugodhatnak meg, hogy vége az évnek, hiszen még két BL-mérkőzésük van. Azt látom, hogy javul a formája a szolnoki csapatnak az év eleji kezdéshez képest, és ezt most mindenképpen Németországban bizonyítaniuk is kell.

A fehér sapkás szolnoki legénységre ismét nehéz meccs vár, ezúttal a német fővárosban.
Fotó: Mészáros János

Az előző idényben a Dózsához hasonlóan a Spandau is bejutott a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjébe, ám − ugyancsak a Dózsához hasonlóan − nem jutott elődöntőbe, végül a nyolcadik helyet szerezte meg. A csapat vezetőedzője továbbra is a szerb Petar Kovacsevics, elsőszámú kapusa pedig a szegedi Baksa László. Természetesen a német válogatott alapemberei mellett francia és délszláv légió teszi kompletté a csapatot. Amely évtizedes erényeiből jottányit sem enged.

− Amiben mindig jók voltak a németek: végig harcolnak. Attól függetlenül, hogy az eredmény mit mutat. Ezek mennek végig − hívta fel az ellenfél legfontosabb tulajdonságára a figyelmet Zsivko Gocics vezetőedző.

− Úgyhogy én azért is nagyon tisztelem őket, mert 4–1-nél és 1–4-nél is, teljesen mindegy, ők mennek és csinálják végig a dolgukat. Úgyhogy úgy kell készülni erre a meccsre, akármi az eredmény, nekünk is úgy kell játszani, mintha nulla–nulla lenne végig. És ha úgy játszunk, akkor szerintem van esélyünk.

A szerdán 19 órakor kezdődő Spandau 04−Szolnoki Dózsa LEN Bajnokok Ligája-mérkőzést a Sport2 Tv élőben közvetíti Berlinből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában