Vízilabda

2019.05.31. 10:27

A Szolnoki Dózsa hat vízipólósa szerepel a válogatottban

Két világversenyen is érdekelt lesz a nyáron férfi vízilabda-válogatottunk. Előbb június 18–23. között Belgrádban, a világliga szuperdöntőjében, majd július 12–28. között Dél-Koreában, a világbajnokságon csobban medencébe nemzeti csapatunk. Mindkét esemény olimpiai kvalifikációs torna lesz.

Varga Csaba

– Kemény világeseményeknek nézünk elébe idén is, fontosnak tartom, hogy a legjobb fizikai és mentális állapotban legyenek ott a játékosaink – hangsúlyozta Märcz Tamás szövetségi kapitány az nso-nak.

– Egy biztos: a belgrádi fellépésig kevés az idő, azaz rögvest az első naptól komolyan el kell kezdenünk a szükséges munkát, sok rávezetésre nincs lehetőségünk.

A szakember jövő hétfőn, egyelőre 17 játékossal kezdi meg a felkészülést a nyári pólós csatákra. A Ferencváros játékosai a jövő hétvégi hannoveri BL-döntő miatt később csatlakoznak a kerethez.

A bajnoki bronzérmes Szolnoki Dózsa elmúlt évadbeli keretéből két kapus: Kardos Gergely és Nagy Viktor, valamint négy mezőnyjátékos: Angyal Dániel, Bátori Bence, Jansik Dávid és Zalánki Gergő kapott meghívót a válogatottba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!