Labdajátékok

2019.08.29. 08:49

Az emléktorna mellett összevont versenyt is rendeztek

A napokban rendezték meg Martfűn a háromütős amatőr országos bajnokságot és az F. Nagy Géza-teniszemlékversenyt.

Munkatársunktól

Sokan nemcsak élményekkel, hanem díjakkal is gazdagodtak a Martfűn megrendezett eseményen

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Picasa

Tizenegy településről érkeztek versenyzők a három napon át tartó viadalra, ahol három sportág kilenc számában ötvenöten vetélkedtek. A háromütős bajnokságon a résztvevőknek asztaliteniszben, tollaslabdában és teniszben egy huszonegy pontig tartó mérkőzést kellett a másikkal játszani – ezt a versenyt hagyományteremtő szándékkal első alkalommal rendezték meg.

Segédkezett az eseményen Fehér János is, a lábtoll-labda hazai meghonosítója, aki már bonyolított le hasonló összevont versenyt. Három asztalon játszották le az asztalitenisz-mérkőzéseket, négy tollaslabdapályán lábtoll-labdáztak, míg az F. Nagy Géza Teniszcentrum három salakos pályáján a teniszösszecsapások zajlottak.

A bajnoki címet mindkét mezőnyben csak rendkívül kiélezett küzdelemben tudták megszerezni a későbbi győztesek, a nyílt egyéni verseny első két helyezettje között csupán egy pont döntött a hosszú nap végén az aranyéremről.

Idén tizenhetedik alkalommal rendezték meg az F. Nagy Géza-teniszemlékversenyt, amelyet évről évre a martfűi tenisz alapítójának tiszteletére tartanak. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is Géza bácsi – teniszpályánál elhelyezett – emléktáblájánál egy megemlékezéssel kezdődött az esemény.

Sokan nemcsak élményekkel, hanem díjakkal is gazdagodtak a Martfűn megrendezett eseményen
Fotó: Beküldött fotó

Idén minden eddiginél több versenyszámot sikerült megrendezni, a népes mezőnnyel bíró teniszviadalon nemcsak az ellenfelekkel, hanem a közel negyvenfokos hőmérséklettel is meg kellett küzdenie az indulóknak a salakon, de a játék színvonalán ez meg sem látszott.

A háromnapos martfűi sportesemény eredményei:

Háromütős bajnokság:

Nyílt egyéni: 1. Frigyes Csaba, 2. Sági István, 3. Trencsényi Tamás. Nyílt egyéni (szenior): 1. Tanka Attila, 2. Fehér János, 3. Vanyó Miklós.

F. Nagy Géza-emlékverseny:

Férfi egyéni: 1. Molnár András, 2. Németh István, 3. ifj. Hegedűs István és Botár Péter.

Férfi egyéni (szenior): 1. Farkas Tamás, 2. Nagy Tibor, 3. Tanka Attila és Vanyó Miklós.

Férfi páros: 1. Sági István–Molnár András, 2. Németh István–Tanka Attila, 3. Patócs Ottó–Patócs Milán és Vanyó Miklós–Botár Péter.

Vegyes páros: 1. Bakai Ildikó–Vanyó Miklós, 2. Molnár Annamária–Sági István, 3. Botár Dóra–Botár Péter.

Családi páros: 1. Botár Zalán–Botár Péter, 2. Sági Fanni–Sági István. Férfi egyéni vigaszág: 1. Tyukodi András, 2. Patócs Milán, 3. Fodor Tibor. Férfi egyéni vigaszág (szenior): 1. Lajkó Tibor, 2. Botka Tibor, 3. id. Hegedűs István és Varga Sándor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!