FRISSÍTVE/LABDARÚGÁS

2019.08.12. 17:25

A hazaiak nyerték a Szolnok–Balmazújváros meccset

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II. harmadik fordulójában hazai pályán fogadja a MÁV FC a Balmazújváros csapatát. Ez a felvezetés, nem szorulna különösebb magyarázatra, ha a vasárnapi ellenfelünk háza táján minden rendben lenne – írja a Szolnoki MÁV FC hivatalos honlapja.

Varga Balázs

Korábban írtuk:

Pénteken ugyanis a másodfokon eljáró Fellebbviteli Licencadó Bizottság helyben hagyta az MLSZ elsőfokú döntését, mely július 29-én megvonta a Balmazújvárostól a férfi NB II-es licencet. Ez azt jelenti, hogy a csapatnak nincs érvényes licence a 2019-2020-as másodosztályú bajnokságra, így a hatályos szabályzatok értelmében a Balmazújvárossal szemben a szövetségnek további jogi eljárást kell lefolytatnia, amelynek végleges lezárultáig a klub maga dönthet arról, hogy csapata lejátssza-e soron következő mérkőzéseit.

A Hajdú-Bihar megyei együttes pedig több fórumon is jelezte, „hogy az ellenfél és a sport iránti tiszteletüket kifejezve elutaznak vasárnap Szolnokra, és lejátsszák soros mérkőzésüket”.

A Szolnok–Balmazújváros mérkőzés vasárnap este hét órakor kezdődik a Tiszaligeti stadionban.

FRISS

A Szolnoki MÁV FC vasárnap este az NB II. harmadik körében hátrányból fordítva nyert 2–1-re a Balmazújváros ellen.

A licenc nélküli Balmazújvárosnál úgy döntöttek, hogy elutaznak Szolnokra, hogy lejátsszák a harmadik és – valószínűleg – egyben utolsó másodosztályú mérkőzésüket ebben az idényben.

Hacsak valami csoda nem történik, akkor a hajdúsági klubot kizárja az MLSZ a bajnokságból, az eddigi eredményeiket törlik, ám a jogi procedúra még nem zárult le, addig pedig nem tudhatunk biztosat.

Lehetne mondani, hogy tét nélküli mérkőzést játszottak a csapatok, hiszen így is, úgy is a MÁV-é lesz a három pont, de lélektanilag egyáltalán nem mindegy, hogy a kék-fehérek saját erejükből képesek-e nyerni, vagy csak a zöldasztalnál. Nos, az előbbi változat valósult meg, ám sokáig nem így tűnt.

A vendégek lelkesen kezdtek, és a kilencedik percben a vezetést is megszerezték: Szabó Balázs 16 méterről talált be a kapu bal oldalába (0–1). Nem nagyon jöttek a szolnoki helyzetek, a 20. percben a hazai nézők is hangot adtak elégedetlenségüknek. Sőt, az első félidőben igazán komoly lehetőség egyedül Tisza Kálmán előtt adódott, aki 18 méterről a bal kapufát találta telibe a 27. percben.

A második játékrész elején meleg pillanatokat élt át a MÁV, három perc alatt három kontrát vezetett – három az egyben – a Balmaz, amelyből egy rutinosabb támadósor könnyen szerezhetett volna három gólt is, de sikerült túlélni ezt az időszakot.

Az utolsó fél órára viszont elfáradtak a vendégek, egyre nőtt a hazai nyomás, de kimaradtak a kisebb-nagyobb helyzetek. A jég a 82. percben tört meg, amikor Vólent Roland kapott labdát a büntetőterületen belül, a csatár lefordult védőjéről, és csak szabálytalanul tudták megállítani.

Egy perccel később a tizenegyeshez Simon Attila állt oda: az erős lövésen rajta volt Ferenczi József, de a labda a kapu bal alsó sarkában kötött ki (1–1). Három perc múlva pedig jött a csattanó, Annus Árpád – aki a szünetben beállva lendületet hozott a csapatba – tört be a büntetőterületen belülre, de a lövése a kapufát találta el, a kipattanó viszont Vólent elé került, aki egy higgadt lövőcsellel elküldte a védőt, majd ballal a kapu közepébe bombázott (2–1).

Az utolsó percekben már magabiztosan labdázott a Szolnok, a vendégek mentek, amíg erővel bírták, de a végére elfogyott a lendületük. A MÁV FC nehezen, de nyert, ám a védelem többször megingott, a felsőházba várható csapatok ellen ennél több kell majd. Tisza Kálmán, az együttes csapatkapitánya is úgy nyilatkozott a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, hogy van még miben fejlődniük:

– Ha továbbra is így védekezünk, nagyon nehéz lesz mérkőzéseket nyerni, sokkal stabilabbnak kell lennünk.

Most egy kicsit fel lehet lélegezni, mivel hét közben nem rendeznek fordulót, legközelebb vasárnap 19 órakor lép pályára a MÁV FC Szombathelyen, a Haladás vendégeként.

SZOLNOKI MÁV FC–BALMAZÚJVÁROS 2–1 (0–1)

Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 1000 néző. Vezette: Szigetvári (Márkus T., Varga G.).

SZOLNOK: MOLNÁR-FARKAS – Csirmaz, Papp Sz., Horgosi, Kotula – Rokszin, TISZA K., Földi M. (Tóth B., 63.), Nagy K. (ANNUS, a szünetben) – VÓLENT, SIMON A.

Vezetőedző: Csábi József.

BALMAZÚJVÁROS: Ferenczi J. – Lakatos B., Kónya, Bora, Király Á. – Pintér Á. (Iszák, 77.), VARGA B., Szabó Á., SZABÓ B., Sármány (Deli, 88.) – Csörgő (Kiss G., a szünetben). Edző: Lajos Ferenc.

Gólszerzők: Simon A. (83. – 11-esből), Vólent (86.), ill. Szabó B. (9.).

Csábi József: – Annak ellenére, hogy ilyen helyzetben van ellenfelünk, komoly mérkőzést játszottunk. A teljesítményünkre igazából nem lehetünk büszkék, de arra igen, hogy ismét sikerült hátrányból felállnunk és fordítanunk.

Lajos Ferenc: – Megtettünk mindent, hogy méltó ellenfele legyünk a Szolnoknak. Nehéz ösztönözni a játékosokat, miközben nem tudjuk, hogy legközelebb játszhatunk-e még, de bízunk, amíg lehet.

További eredmények: Soroksár–Nyíregyháza 3–2, Dorog–MTK 0–4, Budaörs–Vác 4–1, Szeged–Haladás 1–1, Ajka–Kazincbarcika 0–2, Csákvár–Budafok 2–1, Siófok–Gyirmót 2–1, Győr–Tiszakécske 2–1. A Békéscsaba–Vasas mérkőzést hétfő este rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában