LABDARÚGÁS

2019.08.23. 10:32

Dobogóesélyesek csatája várható

Tavaly az élmezőnyhöz tartozó és idén is oda pályázó Mezőtúr és Karcag csap össze a megyei első osztályú bajnokság máso­dik fordulójában.

Varga Balázs

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Szombat, 17.00

Mezőtúr (3.)–Karcag (4.)

Vezeti: Szénási Gábor (Skultéti Csaba, Csíkos Roland).

A Mezőtúr a harmadik, a Karcag a negyedik helyen végzett az előző idényben, érdekes módon most is így állnak a tabellán, ám ez egy forduló után még mit sem jelent igazából. Vagyis annyit azért mégis, hogy sikerült jól kezdeniük a bajnokságot, előbbi gárda 3–0-ra nyert a Fegyvernek otthonában, míg utóbbi csapat a Kunhegyest múlta felül 2–0-ra hazai pályán.

A kupában viszont egyikük sem tudott eredményesen indítani, a Karcag 4–0-ra kapott ki a Törökszentmiklóstól, a Mezőtúr pedig 1–1-re végzett a Fegyvernek ellen a rendes játékidőben, majd a tizenegyesek végén 3–1-gyel a zöld-fehérek jutottak tovább – de legalább a bajnokságban visszavágtak nekik.

Mezőtúron viszonylag nagy volt a mozgás az átigazolások terén, érkezett Pesti Zoltán (Tiszafüred), Kormos Barnabás (Kisújszállás), Polgár Zoltán (Törökszentmiklós), Gelencsér Márk (Dunántúli Atlétikai Club), Tóth Nándor, Draskóczi Péter (mindkettő Törteli KSK), míg a távozók sorát erősíti Polák Gergő (Körösladány), Lisznyai Sándor (Bánhalma), Nuskov Richárd (Kunszentmárton), Dóczi Norbert és Kontér Béla (mindkettő visszavonult). Az együttesnél az első hat hely egyikének elérése a cél, de az edző és a játékosok a dobogóra szeretnének odaérni.

Karcagon szintén az első hatba kerülés a célkitűzés, de edzőjük, Orosz István elmondta, hogy ha elkerülik őket a nagyobb hullámvölgyek, akkor ebből még jobb is kisülhet. A mostani bajnokin nem számíthatnak Nagy Rolandra munkahelyi elfoglaltságai miatt, míg távozott Györfi György, aki Németországban próbál szerencsét, Szőke Róbert pedig befejezte pályafutását.

Érkezett viszont öt játékos, Lázók Sándor, Lázók Attila, Lázók Norbert, Tóth Kálmán és Fekete László, akik egyaránt a Békés megyei Bucsa SE-től tértek vissza Karcagra.

Az előző idényben mindkétszer a vendégcsapat örülhetett, ősszel a Mezőtúr 2–0-ra, majd tavasszal a Karcag nyert 4–2-re idegenben. Szombaton várhatóan ismét szoros csatát láthatnak majd a nézők, a győztes kilétére épp ezért nem igazán mernénk fogadni.

Mesterszemmel

Erdősi Gyula, a Mezőtúr edzője:

– Elég sok távozónk volt a felkészülés elején, de végül sikerült egy masszív keretet kialakítani, ami szerintem erősebb – legalábbis papíron –, mint a tavalyi. Most még kicsit akadozik a gépezet, mivel az új játékosok kicsit későn érkeztek, de elvégeztük a munkát. A Karcag ellen mostanában nem igazán megy nekünk hazai pályán, szóval van miért törleszteni, és ha oda akarunk érni idén is a dobogóra, akkor csak a három pont megszerzése lehet a célunk.

Orosz István, a Karcag edzője:

– A felkészülés eleje jól sikerült, az utolsó két hétben viszont voltak gondjaink, a távollévők miatt is. Remélem, hogy a nyaralóink visszatérnek, így közel teljes kerettel vághatunk neki a mérkőzésnek. Nagyon nagy dolog lenne, ha a tavalyi eredményt elérnénk, amikor 4–2-re nyertünk. Nehéz mérkőzés elé nézünk, de ha a védekezésünket jól meg tudjuk szervezni, akkor okozhatunk meglepetést.

További párosítások

Szombat: Tiszafüred–Kisújszállás, Szajol–Újszász, 17.00

Vasárnap: Jászárokszállás–Tószeg, Jászkisér–Fegyvernek, Kunhegyes–Törökszentmiklós, Tiszaföldvár–Jászfényszaru, 17.00

Szabadnapos: Jánoshida

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!