kosárlabda

2019.08.02. 10:18

Három nap alatt huszonhét csapat lép pályára

Mint ahogy azt már megszokhattuk az elmúlt három évben, ha nyár, akkor FIBA 3×3 kosárlabda Szolnokon! Mától ugyanis ismét ifjú kosárlabdázókkal népesül be a Tiszai hajósok tere – ott rendezik ugyanis az U18-as a 3×3-as Európa-bajnoki selejtezőt, sőt ezúttal az U23-as Nemzetek Ligája elnevezésű tornát is a hétvégén.

Varga Csaba

Idén is nagy küzdelem várható minden szinten

Fotó: Mészáros János

A rangos seregszemlén kilenc ország tizenöt csapata szerepel. Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere, az MKOSZ elnöke a minapi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a rendezés a magyar kosárlabdának és Szolnoknak ismét nagy sportdiplomáciai siker.

Mivel a világszövetség elégedett volt, és meghosszabbította a szerződést, így mostantól újra vendégül láthatjuk a 2020-as tokiói olimpia programjába is beválasztott sportág fiatal csapatait. Rajtuk keresztül fel lehet majd mérni, hogy hol is tart a szakág utánpótlása. Emlékeztetőül tavaly a fiúcsapatunk nyerte az Európa-kupa küzdelmeit.

Idén is nagy küzdelem várható minden szinten
Fotó: Mészáros János

A mieink mellett többek között Svájc, Görögország, Litvánia, Törökország, Szlovénia, Montenegró, Lettország, Csehország, Szlovákia, Ukrajna, Románia és Lengyelország csapatai képviseltetik magukat a rangos eseményen. Nevezetesen az U18-as Európa-kupára kilenc országból 15 csapat, míg az U23-as tornán hat országból 12 férfi- és hölgyegyüttes lép majd pályára.

Akárcsak az elmúlt években, U18-as hölgycsapatunkat Földi Attila, míg a fiúkat a szolnoki kötődésű Szarvas Gábor készíti fel a kupasorozatra. Idén a döntő szeptember elején lesz Tbilisziben. Az U23-sok fináléját pedig Debrecenben rendezik meg a hónap végén.

A selejtezőprogramról annyit, magyarok U23-as csapatai péntek délután a szlovákok ellen rajtolnak, a fiúk 17.10-kor, míg a hölgyek húsz perccel később kezdenek. Szombaton az U18-asokon lesz a sor, a fiúk 19.40-kor Montenegró, a lányok pedig 20.20-kor Litvánia ellen lépnek pályára. Vasárnap az előző két naphoz hasonlóan, reggel kilenctől este tizenegyig tartanak a küzdelmek a szabadtéri ministadionban.

A nagy érdeklődéssel várt kosárdzsembori programja mellett további érdekes és látványos bemutatókat láthatnak majd a nézők a Tiszai hajósok terén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában