vízilabda

2019.08.19. 12:11

Világsztárt igazolt a Dózsa pólóscsapata

Olimpiai, világ- és Európa-bajnok centert szerződtet a szerb Dusko Pijetlovics személyében a Szolnoki Dózsa vízilabdacsapata.

Varga Csaba

A világsztár pólós a szétesőben lévő Dinamo Moszkvától érkezik a Tiszaligetbe. A megállapodás úgy szól, hogy Pijetlovics a következő klubszezont játssza végig a Szolnokban.

Kovács István, a Dózsa szakmai igazgató elmondta, a center jelenleg Moszkvában tárgyal elengedésének részleteiről, ugyanis elvben még egy évig szerződés köti őt a Dinamóhoz. Az Újvidéken született, 34 éves szerbnek olimpiai aranya mellett két ötkarikás bronzérme is van, emellett kétszeres világbajnok és ötszörös Európa-bajnok. Moszkvába igazolása előtt a belgrádi Partizan, majd az olasz Pro Recco színeiben érte el a legnagyobb klubsikereit.

Az más kérdés, hogy Pijetlovics érkezésével öt légiósan van a Dózsának, a magyar bajnokságban csak három külföldi játékos szerepelhet. A Bajnokok Ligájában viszont nincs ilyen korlátozás. Az utóbbi pontvadászat október 8-án, míg a magyar bajnokság szep­tember 4-én rajtol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában