Vízilabda

2019.11.20. 18:17

Igen fontos győzelmet aratott a Szolnoki Dózsa

Izgalmas meccsen fontos győzelmet aratott a hazai medencében játszó szolnoki vízilabdacsapat a horvát Jadran Split ellen a Bajnokok Ligája ötödik fordulójában.

Varga Csaba

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Egyértelmű volt, hogy nehéz dolga lesz a szolnoki gárdának a soros BL-meccsen, feledtetni kellett a Fradi elleni fiaskót.

Óriási adok-kapokkal indult az összecsapás. Angyal Dániel góljára sokáig nem érkezett válasz, az már megítélés kérdése, hogy a védők és a kapusok működtek jól, vagy a lövők céloztak rosszul, a lényeg, hogy kevés gól esett az elején. A bírópáros sorra ítélte a mieink ellen a kiállításokat, szerencsére a jó emberhátrányos védekezést végül meglovagolta a csapat. Igaz, Zvonimir Butic még egyenlített, de Angyal Dániel újra a Dózsát juttatta előnyhöz, majd Szeghalmi Zsombor is betalált, ezzel a félidőben 3–1-re vezettek a vendéglátók.

A térfélcserét követően Szatmári Kristóf álompasszát Jansik Dávid vágta a spliti kapuba, majd Dusko Pijetlovics pazar centergóljára csak Butic büntetőből elért találata érkezett válaszként, 5–2. A harmadik negyedben úgy tűnt, szép lassan halad célja felé a szolnoki legénység, amelynek kapuját válogatott formában védte Nagy Viktor. A zárófelvonásban Butic újabb duplája szorossá tette a mérkőzést. Ráadásul Mate Anic kapus Gavril Szubotics ötösét is védte, majd az egyenlítésért támadt a horvát együttes. A kaotikus végjátékban az óriási lelkesedéssel küzdő házigazda sorra védekezte ki a vendégakciókat, szó szerint kiharcolta a győzelmet, 5–4.

– Nagyon kemény meccset vívtunk Szolnokon, sajnos öt játékosunk is hiányzott különböző okok miatt, talán ennek is betudható, hogy sok emberelőnyös helyzetet elhibáztunk – mondta értékelésében Ivan Asic, a Jadran Split vezetőedzője. – A hajrában már csak a szívünk vitt előre bennünket, azt azonban még el kell mondanom, hogy a végén a játékvezetők jogos büntetőt nem ítéltek meg nekünk.

Zsivko Gocics, a Szolnok vezetőedzője pedig azt nyilatkozta: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert nagyon szívós csapat érkezett hozzánk. Az elején jól játszottunk, de ha kicsit higgadtabbak vagyunk, öt góllal is elhúzhattunk volna, és csaknem lezárhattuk volna a mérkőzést. A zárónegyedben viszont sok lövést hibáztunk, ám szerencsére helyén volt a szívünk és a lelkünk. Nagyon fontos győzelmet szereztünk egy hatpontos mérkőzésen.

SZOLNOKI DÓZSA – JADRAN SPLIT 5–4 (1–0, 2–1, 2–1, 0–2)

Vízilabda Aréna, 400 néző. Vezette: Haentschel (német), Teixido (spanyol)

SZOLNOK: NAGY V. – Bátori, Jansik D. 1, G. Szubotics, D. PIJETLOVICS 1, V. Rasovics, ANGYAL 2. Csere: Lazics, Várnai, Szatmári, Szeghalmi 1, Dőry. Edző: Zsivko Gocics

SPLIT: ANIC – Vrdoljak, Delic, BUTIC 4, Duzevic, Viskovic, Borovcic-Kurir. Csere: Bego, Power, Condic Kadmenovic. Edző: Ivan Asic

Gól – emberelőnyből: 8/0, ill. 13/2

Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 2/2

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!